FK Teplice B vs. SK Zápy - 0:2 (0:1)

FK Teplice B vs. SK Zápy - 0:2 (0:1)

FK Teplice
7. kolo, 3. česká fotbalová liga - skupina B,
FK Teplice SK Zápy
0:2
Logo

Statistiky

BRANKY: 40. Matějka (as. Mareš) - 0:1, 62. Duben (Pokutový kop) - 0:2. ŽK: 50. Vachoušek T., 90. Köstl - 50. Woitek, 66. Mareš. ROZHODČÍ: Melničuk - Šmat, Jati. DELEGÁT: Řezáč. DIVÁCI: 80.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 2:4 (1:1, 1:3) - Střely mimo branku 2:1 (0:0, 2:1) - Střely zblokované 1:1 (0:0, 1:1) – Střely CELKEM 5:6 (1:1, 4:5) - Vyložené šance 1:2 (0:0, 1:2) - Rohy 3:3 (1:1, 2:2) - Ofsajdy 13:0 (1:0, 2:0) - Fauly 16:9 (8:6, 8:3).

Team logo

FK Teplice

Čechal - Kříž (70. Köstl), Audinis, Hora, Kolář - Bzura, Váňa (70. Beránek) - Korselt (86. Bednár), Vachoušek M. (70. Podaný), Pokorný (46. Šimonovský) - Vachoušek T.

PŘIPRAVENI: Grümann (B).

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák.

Team logo

SK Zápy

Řehák - Woitek (86. Kubů), Duben (K), Petrlák, Svoboda - Eliáš, Zbrožek, Khrolenok (56. Kavalír), Kocourek (77. Kolodezhnyi) - Matějka (77. Štrombach), Mareš.

PŘIPRAVENI: Durov (B) - Nazarenko, Zoubek.

TRENÉŘI: Koukal - Zbrožek, Klíma.

Komentář k zápasu

B-tým Sklářů již v pátém utkání ze šesti nezískal jediný bod a tak je po víkendové výhře souseda z tabulky, rezervy FK Mladá Boleslav, opět znovu připoután na samotné dno tabulky ČFL.

První poločas měl opatrný začátek a bohužel i nezáživný průběh. Přítomní diváci mohli sledovat více méně jen tuhý boj mezi oběma šestnáctkami plný mnoha nepřesností s absencí jakékoliv zajímavé příležitosti nebo snad pohledné fotbalové akce. Tomu také odpovídali zápasové statistiky, které narůstali nezvykle pomalým tempem na obou stranách. Z ojedinělé akce šli nakonec pár minut před poločasem do vedení hostující Zápy. Z pravé strany posadil Jakub Mareš přesným centrem míč přímo na hlavu nabíhajícího a z nějakého důvodu nikým nepokrytého kolegy z útoku Tomáše Matějky a ten bez větších problémů překonal z bezprostřední blízkosti po brankové čáře od pravé tyče se přesouvajícího Matěje Čechala - 0:1.

Ani druhý poločas se od toho prvního příliš nelišil. Spousta nepřesností v mezihře, málo střel na branku a absence brankových příležitostí. V 61.minutě si při blokování střely nešťastně poslal míč vlastní nohou na vlastní ruku jeden z teplických hráčů. Hlavní rozhodčí Melničuk ani na vteřinu nezaváhal a okamžitě nařídil pokutový kop, který kapitán hostí Duben proměnil - 0:2. V tu chvíli dvoubrankové manko srazilo sebedůvěru domácích hráčů na minimum a jakákoliv následná snaha nebo snad náznaky brankových příležitostí narážely většinou již v samotném zárodku na zkušenou a zkonsolidovanou obranu Záp, která nakonec čisté konto bez větších problémů udržela. V první minutě nastavení ještě z rychlého brejku po levé straně do otevřené domácí obrany trefil břevno hostující Štrombach a následnou dorážku Matyáše Kubů pokryl teplický brankář Matěj Čechal.

Dnes tak další tři mistrovské body odvezl ze Stínadel bohužel opět soupeř. Hostující Zápy se díky této výhře dostaly v neúplné třetiligové tabulce na 4.místo. Teplická rezerva se i nadále krčí na samotném dně třetiligové tabulky s pouhými 3 body za jediné vítězství z aktuálně šesti odehraných mistrovských utkání v rámci sezóny 2024/2025.

Fotogalerie

Stínadla TV