FK Teplice B vs. TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - 0:2 (0:1)

FK Teplice B vs. TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - 0:2 (0:1)

FK Teplice
5. kolo, 3. česká fotbalová liga - skupina B,
FK Teplice TJ Jiskra Ústí nad Orlicí
0:2
Logo

Statistiky

BRANKY: 39. Souček (Pokutový kop), 77. Chleboun. ŽK: 37. Hora, 78. Sedláček - 44. Souček, 50. Langer, 83. Ráliš. ROZHODČÍ: Matějka - Stieber, Matula. DELEGÁT: Haleš. DIVÁCI: 120.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 10:3 (5:2, 5:1) - Střely mimo branku 6:3 (2:2, 4:1) - Střely zblokované 6:2 (2:1, 4:1) - Vyložené šance 7:2 (2:2, 5:0) - Rohy 7:2 (2:2, 5:0) - Ofsajdy 1:0 (1:0, 0:0) - Fauly 10:13 (4:7, 6:6).

Team logo

FK Teplice

Čechal - Port, Hora (46. Danihel), Tsykalo, Kříž - Sedláček (84. Pokorný), Váňa (84. Podaný) - Urbanec (72. Bzura), Zsigmond, Vachoušek M. (K) - Šimonovský (72. Korselt).

PŘIPRAVENI: Grümann (B).

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák.

Team logo

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí

Tlustý - Táborský, Chleboun, Hrnčíř, Langer (87. Kuja) - Hynek (74. Akumagoa) - Špatenka, Stránský, Hoffman (66. Zvolánek), Souček (74. Ráliš) - Bednář (66. Faltus).

PŘIPRAVENI: Hortlík (B) - Budinov.

TRENÉŘI: Chudý - Hoffman.

Komentář k zápasu

B-tým Sklářů potřeboval v domácím utkání s Ústím nad Orlicí bodovat, aby se odpoutal ze spodních pater třetiligové tabulky. Branka hostů ale byla dnes pro Teplice jako zakletá a i přes velké množství střel a vyložených příležitostí žádná z nich neprošla přes pozornou defenzivu ústecké Jiskry a nerozvlnila síť za zády skvěle chytajícího mladého brankáře Tlustého.

Domácí se od samotného úvodu utkání tlačili do pokutového území Jiskry, kde ale naráželi na bezchybně fungující defenzivu a také na pozorného brankáře Tlustého. I proto šli do vedení ve 39. minutě hosté, když domácí obrana zahrála ve vlastní šestnáctce rukou a kapitán Jiskry Souček penaltu s lehkou tečí brankáře Čechala se štěstím nakonec proměnil - 0:1.

Ve druhém poločase vrhli tepličtí veškeré síly do útoku, ale stejně jako v první půli naráželi na zformovanou obranu Jiskry a také na jistého brankáře Tlustého. V 77. minutě zůstal po centru z pravé strany na zadní tyči uvnitř teplického pokutového územní neobsazený stoper Jiskry Chleboun a hlavou poslal míč s odrazem o pravou tyč podruhé za Čechalova záda - 0:2. Domácí i za nepříznivého stavu neúnavně bušili do strojově fungující ústecko-orlické defenzivy a snažili se dvoubrankového manko smazat. Dnes ale pro ně byla branka soupeře prostě nedobytná a míč do ní ani z těch nejvyloženějších pozic nebyli schopni dostat.

A tak svěřenci trenéra Chudého dnes ze Stínadel odvezli na východ Čech všechny tři mistrovské body a nečekaně se tak vyhoupli na skvělou průběžnou 5. pozici.

Skláři bohužel zůstali těsně nad samotným dnem třetiligové tabulky a další pokus o cestu do vyšších pater tabulky budou mít příští týden v neděli od 10:15 na Městském stadionu v Mladé Boleslavi.

Fotogalerie

Stínadla TV