SK Sparta Kolín vs. FK Teplice B - 1:0 (0:0)

SK Sparta Kolín vs. FK Teplice B - 1:0 (0:0)

SK Sparta Kolín
4. kolo, 3. česká fotbalová liga - skupina B,
SK Sparta Kolín FK Teplice
1:0
Logo

Statistiky

BRANKA: 78. Čapek (as. Beránek). ŽK: 37. Čapek, 90+3. Beránek - 72. Port, 87. Kříž. ROZHODČÍ: Baum - Míč, Krupka. DELEGÁT: Novotný. DIVÁCI: 150.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 6:4 (1:2, 5:2) - Střely mimo branku 7:3 (1:1, 6:2) - Střely zblokované 2:3 (0:1, 2:2) - Střely celkem 15:10 (2:4, 13:6) - Vyložené šance 3:1 (0:0, 3:1) - Rohy 2:3 (1:1, 1:2) - Ofsajdy 5:4 (4:2, 1:2) - Fauly 10:21 (4:11, 6:10).

Team logo

SK Sparta Kolín

Tůma - Soukup, Spěvák, Hakl (K), Snížek (76. Skořepa), Šnajdr (90+2. Temelkovski), Jaroš (46. Veselý), Beránek, Čapek (79. Koděra), Pelyak, Hudec.

PŘIPRAVENI: Doležal (B) - Kopecký.

TRENÉŘI: Douděra - Pašek, Dvořák.

Team logo

FK Teplice

Čechal - Port, Audinis, Köstl, Kříž - Zsigmond (72. Podaný), Sedláček, Váňa - Pokorný (52. Bzura), Vachoušek M. (K) - Šimonovský (63. Korselt).

PŘIPRAVENI: Grümann (B) - Kolář.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák.

Komentář k zápasu

Z horké půdy v Kolíně odjel B-tým Sklářů s prázdnou. Po vyrovnaném a ne příliš zajímavém prvním poločase v tom druhém tepličtí poměrně dlouhou dobu s notnou dávkou štěstí úspěšně čelili tlaku domácí Sparty, která byla nakonec úspěšná díky jediné brance Čapka ze 78.minuty utkání. Kolín si tak připsal do tabulky své první vítězství v nové sezóně třetí ligy po těsné výhře 1:0.

První poločas na kolínském stadionu v Brankovické byl z obou stran velmi opatrný bez vyložených brankových příležitostí a i důležitá čísla sledovaných statistických údajů byla nezvykle nízká. Oba dnešní soupeři, vědomí si svého postavení v třetiligové tabulce, nechtěli udělat zbytečnou chybu a proto se hra v úvodní pětačtyřicetiminutovce odehrávala převážně mezi oběma šestnáctkami a tak oba brankáři, jak kolínský Tůma tak teplický Čechal, neměli moc práce.

Do druhého poločasu sáhl domácí trenér Douděra k jedné změně, která významným způsobem nastartovala ofenzivní choutky domácích. Na hřiště totiž místo Jaroše poslal útočně laděného Veselého. A byl to právě on, kdo nejvíce zaměstnával teplickou defenzivu a brankáře Čechala. Skláři bohužel nedokázali lépe reagovat na podstatně ofenzivnější a rychlejší hru Kolína a tak domácí dostávali hosty během druhého poločasu místy i pod výrazný tlak. Obrana Sklářů tomuto tlaku i se štěstím v zádech více jak 30 minut odolávala. Nejvíce ji zaměstnával právě již zmíněný střídající Veselý se třemi stoprocentními příležitostmi, ale bez vstřelené branky. Domácí se ale přeci jen dočkali vedoucí a zároveň vítězné branky v 78.minutě po dalekonosném pasu Beránka z hlouby vlastní obranné poloviny na skvěle postaveného Čapka, který se lehce protáhl mezi teplickými stopery a po kličce brankáři Čechalovi poslal míč do okryté teplické branky - 1:0.

Do závěrečného hvizdu rozhodčího Bauma se již nic podstatného nestalo a tak si Kolín připsal do třetiligové tabulky první výhru v sezóně, která byla zejména za výkon ve druhém poločase rozhodně zasloužená. Tepličtí byly ve druhém dějství málo aktivní a vypracovali si pouze jedinou brankovou příležitost, když Matyáš Vachoušek z malého vápna trestuhodně přestřelil branku kolínského Tůmy.

Fotogalerie

Stínadla TV