FK Teplice AŽ - Sparta Praha „B„ 1:7 (0:5)

FK Teplice AŽ - Sparta Praha „B„ 1:7 (0:5)

FK Teplice
10. kolo, II. liga žen,
FK Teplice AC Sparta Praha
1:7
Logo

Statistiky

Branky: 9., 39. Trachtová, 13. Pajunková, 17. Straková, 19. Kerešová, 61. Bílá, 88.Skrčená - 65. Rezková. Rozhodčí: Pachtová Michaela – Pacanda Michal, Saifert Tomáš. Diváků: 50.

Team logo

FK Teplice

Pilná - Krebsová, Hoffmannová, Rezková, Kožarska - Neumanová, Němcová, Málková - Kolářová, Drbalová, Soukupová
Team logo

AC Sparta Praha

Kožuriková - Bárková, Straková, Svobodová, Pajunková - Kerešová, Motyčková, Jakubů - Kavalová, Havalec, Trachtová

Komentář k zápasu

Již od začátku zápasu si soupeřky z hlavního města České republiky vytvořily územní převahu a začaly ohrožovat bránu. První pokusy ještě domácí hráčky likvidovaly, nicméně po necelých deseti minutách hry se odražený míč dostal za velké vápno, odkud přišla střela, kterou gólmanka Pilná sice zlikvidovala, dorážce se ovšem již zabránit nepodařilo. Po obdrženém gólu se teplické ženy snažily dostat na útočnou polovinu, dobře zorganizovaná obrana soupeřek však pokusy včas zastavovala. Naopak se na druhé straně na hranici vápna opět napřáhla sparťanská hráčka a míč uklidila k tyči. Následoval další gól po pěkné akci, když se soupeřkám podařilo efektivně přenést hru a skórovat povedenou střelou z levé strany. Další gólová příležitost patřila opět hráčkám v rudých dresech a znovu se jednalo o střelu za vápnem, která zapadla do levého koutu brány. Teplicím se bohužel nedařilo kombinovat, světlým momentem byl únik Kožarské, jejíž centrovaný míč byl sražen do autu. Pár minut před koncem první půle se Sparta zvládla ještě jednou prosadit po centru z levé strany. Druhá půle přinesla obdobný obrázek, sparťanské hráčky velmi jistě držely míč na svých kopačkách a tlačily domácí. Teplické fotbalistky se ovšem snažily i přes velmi nepříznivý výsledek vybojovat každý míč a vytvořit si také gólovou šanci. Tu si naopak dokázala vytvořit Sparta, když se ve vápně prosadila hráčka v rudém dresu a propálila vše, co jí stálo v cestě. V 65. minutě se podařilo zužitkovat standardní situaci, po které si našla propadnutý míč Rezková a snížila na 1:6. O pár minut později se na hostující bránu řítila střídající Šulcová, zakončit se ji díky včasnému zásahu soupeřek ale nepodařilo. Na druhé straně si opět vytvořila slibnou šanci pražská Sparta, domácí obrana ovšem zvládla zasáhnout. Další útok hostujícího týmu překazila dobrým výběhem domácí gólmanka. Dvě minuty před koncem zápasu diváci viděli ještě jeden gól, který patřil opět rudému týmu. Utkání se tak zastavilo na konečném skóre 1:7. V dalším kole čeká teplické ženy výjezd do Zlína, kde budou chtít navázat na předchozí výhru s tímto soupeřem a přivézt si tři body.

Ohlasy trenérů

„Při kvalitě soupeře a jeho způsobu hry záleželo, jak se k utkání postavíme. Bohužel první poločas jsme vůbec nezachytili, holky byly ustrašené, snad každý míč jen odkoply, pozdě jsme reagovali a měli spoustu nedorazů. Soupeřky si naše odkopnuté míče sbíraly, využívaly volného prostoru, útočily a dominovaly. Druhý poločas se holky zvedly, nechtěly soupeřkám dát nic zadarmo a zlobily je. Škoda, že nedotáhly více nadějných situací do zakončení. Za druhý poločas se nemůžu na holky zlobit, nechaly na hřišti vše a soupeřky byly zkrátka lepší. Nicméně v tom prvním jsme jim to dost ulehčili, a to za měsíc v dalším vzájemném utkání nesmíme opakovat.“

Stínadla TV