Prague Raptors - Teplice AŽ 1:3 (0:2)

Prague Raptors - Teplice AŽ 1:3 (0:2)

Prague Raptors Football Club
5. kolo, II. liga žen,
Prague Raptors Football Club FK Teplice
1:3
Logo

Statistiky

Branky: 27. Soukupová, 35. Kolářová, 78. Galbavá - 57. Houbová. Rozhodčí: Hausnerová Monika – Marušinová Mária, Laffarová Barbora. Diváků: 55.

Team logo

Prague Raptors Football Club

Frolíková - Vytlačilová, Osterthun, Robinson, Koptová - Marshall, Navrátilová, Bolfíková - Lahteela, Houbová, Shtefura
Team logo

FK Teplice

Sklenářová - Kožarská, Hoffmannová, Rezková, Krebsová - Neumanová, Soukupová, Kaletová - Kolářová, Málková, Drbalová

Komentář k zápasu

Dohrávka 5. kola mezi Teplicemi a pražskými Raptors byla na programu netradičně v úterní podvečer. Zápas začal ve vysokém tempu a již od prvních minut oba týmy intenzivně napadaly. I proto se na obou stranách objevovalo mnoho nepřesností a ztrát, ale přesto se na vážnější ohrožení branky dlouho čekalo. První náznak přišel v podání teplického týmu, Málková se ovšem ze strany prosadit nedokázala. Na druhé straně se domácím nedařilo dostat do vápna, a proto přicházely střely z větší vzdálenosti, které postrádaly potřebné parametry. Ve 27. minutě přišla po faulu na Kolářovou možnost standardní situace, kterou dokázala proměnit Soukupová, když si našla centrovaný míč. O pár minut později přišel další zásah do domácí branky. Po pěkné akci se do úniku dostala Kolářová, která se nemýlila. Domácí fotbalistky se ještě snažily do poločasu alespoň snížit, do šance se ovšem dostat nedokázaly, a proto s náskokem dvou branek odcházely do kabin Teplice. Ve druhém poločase se obrázek hry prakticky nezměnil a oba týmy navázaly na výkony v první půli. Hostující hráčky navíc dokázaly velmi dobře napadat rozehrávku. Zejména na hrotu hrající Drbalová nutila svým pressingem soupeřky k rychlému posouvání míče a díky včasnému dostupování ostatních útočnic se podařilo několikrát soupeřky zahnat do úzkých. Bohužel pro Teplice se ovšem nedařilo dostat se z napadání do gólových šancí. Naopak domácím Raptorkám se povedlo využít brejkovou situaci a v 57. minutě snížit na 1:2. O pár chvil později si Severočešky mohly vzít dvougolové vedení zpět. Zakončení hlavou hostující stoperky vytáhla gólmanka a následná dorážka Kolářové mířila vedle branky. Dvanáct minut před koncem základní hrací doby již vyloženou šanci na zvýšení skóre Teplice neodmítly. Do samostatného úniku se dostala Galbavá, na kterou byla odpískaná penalta po faulu domácí gólmanky. Sama nařízenou penaltu s přehledem proměnila a přidala uklidňující pojistku. Závěr zápasu si již teplické hráčky pohlídaly a po sérii nevydařených zápasů se vrátily na vítěznou vlnu. Další utkání odehrají na domácím hřišti proti pražské Spartě.

Ohlasy trenérů

„Pod ne úplně ideálním osvětlením jsme chtěli napravit předešlé prohry. Soupeřky byly pohybově a rychlostně velmi dobré. Při jejich dostupování se nám nedařilo udržet míč, měli jsme spoustu ztrát a následné rychlé přechody do útoku nám způsobovaly problémy. Nicméně díky skvělé práci v defenzivě a horší kvalitou soupeře ve finální fázi jsme si se vším poradili. Naopak jsme se dvakrát do poločasu prosadili, díky čemuž jsme mohli 2. poločas vycházet z už tak dobře zabezpečené obrany a hrát na brejky. Soupeřky jsme tak do vážných šancí nepouštěli a díky chybám při pressingu jejich rozehrávky jsme se dostávali do zajímavých pozic. Škoda, že jsme nějakou situaci nevyřešili lépe a nepřidali pojistku. V závěru se zápas zdramatizoval inkasovaným gólem, holky to ale zvládly s přehledem, přidaly gól z penalty a vychutnaly si vítězný pokřik po zápase.“

Stínadla TV