FK Dukla Praha - FK Teplice AŽ 1:2 (1:2)

FK Dukla Praha - FK Teplice AŽ 1:2 (1:2)

FK Dukla Praha
3. kolo, II. liga žen,
FK Dukla Praha FK Teplice
1:2
Logo

Statistiky

Branky: 15. Vaníčková, 33. Soukupová - 37. Pelíšková. Rozhodčí: Hrušková Katka – Kubíčková Zuzana, Čermáková Lenka. Diváků: 86.

Team logo

FK Dukla Praha

Skoblíková - Holečková, Kaletová, Mocová, Klomínková - Stadlerová, Kubátová, Votrubová - Pelíšková, Köhlerová, Filipová
Team logo

FK Teplice

Sklenářová - Krebsová, Hoffmannová, Rezková, Kožarská - Neumanová, Němcová, Soukupová - Vaníčková, Kolářová, Málková

Komentář k zápasu

Ženské áčko zajíždělo ke druhému soutěžnímu utkání v sezoně na půdu Dukly Praha. Úvodní minuty utkání patřily spíše domácím hráčkám, které byly aktivnější a držely míč na svých kopačkách. Žádnou šanci si ovšem nevytvořily a teplické ženy se brzy do zápasu dostaly. Potvrdila to svým individuálním průnikem do vápna Vaníčková, která po čtvrt hodině hry otevřela skóre zápasu. Další šance měly na kopačkách obě stoperky, které se dostaly do střely za vápnem nebo také Málková zkoušející překvapit gólmanku ranou z ostrého úhlu. Na druhé straně si s vyslanou střelou zpoza vápna poradila připravená Sklenářová. Ve 33. minutě se Teplice dočkaly dvougólového náskoku z kopaček Soukupové, která se zorientovala ve vápně a poslala míč do rohu branky. O čtyři minuty později se ovšem Dukle podařilo vstřelit snižující branku, a navíc se teplické hráčky musely pět minut před koncem prvního poločasu vypořádat s vyloučením stoperky Rezkové. Těsný náskok dokázaly hostující Teplice udržet a do kabin odcházely s jednogólovou výhodou. Ve druhé půli se Dukla snažila využít oslabení hostujícího týmu, který je ale díky organizované obraně do ničeho nepustil. Naopak se také teplické hráčky dostaly k několika útočným akcím a mohly přidat další branku. V 70. minutě si při jedné z nich šikovně přebrala míč Galbavá, která byla následně faulována a hráčka Dukly Praha viděla žlutou kartu, po které následovala hned druhá za protesty a tím se opět početní stav hráček na obou stranách srovnal. V závěru utkání si již Teplice pohlídaly jednogólový náskok a podruhé v sezoně tak slaví výhru. V následujícím kole změří teplické ženy své síly v domácím prostředí s SK Líšeň.


Ohlasy trenérů

„Do zápasu lépe vstoupila domácí Dukla, více držela míč, ale naše obrana si se vším poradila. S přibývajícím časem jsme se více osmělili, což vedlo k vedoucímu gólu. Od té doby jsme byli lepší, přidali další gól a nastřelili tyč a břevno. Soupeř se vrátil do zápasu dvěma nákopy, po kterých nejprve snížil a poté jsme dohrávali v deseti kvůli červené kartě. Ve druhém poločase jsme chtěli pozorně bránit a chodit do rychlých protiútoků. To se nám dařilo, defenziva pracoval spolehlivě, skvěle komunikovala, a i přes větší držení míče soupeře jsme ho k žádné velké gólové šanci nepustili. Naopak jsme si šancí vytvořili dost na to zápas definitivně rozhodnout. Ačkoliv jsme již branku nepřidali, po skvělém týmovém výkonu a obětavosti hráček jsme dokázali zvítězit. Holky zaslouží opět pochvalu, vítězství si musely tvrdě odpracovat.“

Stínadla TV