Teplice B - Hradec Králové B 2:3 (0:1)

Teplice B - Hradec Králové B 2:3 (0:1)

FK Teplice
27. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga,
FK Teplice FC Hradec Králové
2:3
Logo

Statistiky

BRANKY: 54. Tsykalo (as. Bílek), 86. Tsykalo (as. Bílek) - 16. Koubek, 59. Hais, 72. Šimon. ŽK: 33. Yasser - 32. Hais, 85. Kadrmas, 90+2. Vízek. ROZHODČÍ: Matějček - Talpáš, Ježek. DELEGÁT: Tasch. DIVÁCI: 100.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 6:4 (3:1, 3:3) - Střely mimo branku 5:4 (3:2, 2:2) - Střely zblokované 7:4 (4:2, 3:2) - Střely celkem 18:12 (10:5, 8:7) - Vyložené šance 4:1 (4:1, 0:0) - Rohy 5:2 (3:2, 2:0) - Ofsajdy 2:2 (2:0, 0:2) - Fauly 13:10 (9:6, 4:4).

Team logo

FK Teplice

SESTAVA: Němeček - Tsykalo, Foungala, Hrdlička (74. Lukáš) - Procházka (82. Bednár), Emmer (62. Pokorný), Bílek, Vachoušek (K) (82. Kříž), Hora (74. Trnovec) - Yasser, Kapur.

PŘIPRAVENI: Grümann - Köstl.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Lipš, Novák.

Team logo

FC Hradec Králové

SESTAVA: Vízek - Kadrmas, Kodeš (K), Holovatskyi - Šimon, Dancák, Pudhorocký (73. Baloun), Boniš (89. Hruška) - Kejř (93. Jurčenko), Hais - Koubek.

PŘIPRAVENI: Čábelka - Hypšman, Vobejda, Březák.

TRENÉŘI: Rolko - Krmaš.

Komentář k zápasu

Teplický B-tým v sobotním deštivém dopoledni hostil na přírodním trávníku na Mexiku rezervu FC Hradec Králové. Skláři v mistrovském utkání 29.kola skupiny B Fortuna České fotbalové ligy mohli definitivně rozhodnout o své třetiligové příslušnosti i pro příští sezónu, ale nakonec byli po velké bitvě na těžkém terénu o branku šťastnější hradečtí Votroci po výsledku 2:3. Skláři tak musí o záchranu znovu zabojovat a to příští týden v pátek v závěrečném mistrovském utkání 30.kola na hřišti Slovanu Liberec.

Ve 12.minutě mohli jít do vedení domácí Skláři. Při rychlém kontru si na levém křídle vyměnili míč Mohamed Yasser a Dominik Procházka. Druhý jmenovaný se díky tomu ocitl v nadějné pozici v šestnáctce hostí, ale úspěšnější byl v tomto minisouboji hradecký Vízek a nebezpečnou střelu vyrazil na roh. O dvě minuty později přišla další vyložená příležitost Sklářů. Po dlouhém nákopu Yehora Tsykala se ocitl sám před Vízkem Mohamed Yasser, ale jeho pokus o přehození vyběhnuvší hradecký brankář vystihl. V polovině 15.minuty zahrozili hosté, když po centru z pravé strany zakončil patičkou hradecký Hais jen těsně vedle pravé tyčky Němečkovi branky. Na začátku 16.minuty již Votroci skóre otevřeli a to po přesné hlavičce na hranici ofsajdu naběhnutého Matěje Koubka - 0:1. Ve 36.minutě po rohu Michala Bílka měl skvělou palebnou pozici před hradeckou brankou domácí stoper Rodney Foungala. Jeho střelu mířící pod břevno konečky prstů vyrazil se štěstím na roh brankář Vízek. Z následného rohu dělovkou z první rozezvučel levou tyč hradecké branky stoper Sklářů Pavel Hrdlička. V těchto minutách to rozhodně nebylo o preciznosti defenzivy týmu Adriana Rolka, ale spíše o smůle Sklářů při dobývání hradecké branky. Domácí mohli v poločase klidně vést 4:1, ale bohužel šli promočení a flustrovaní do útrob AGC arény za pro ně nepříznivého stavu 0:1.

Skláři měli velmi dobrý vstup i do druhého poločasu. V čase 47:30 dle záznamu utkání z TVCOM byl po rychlém průniku do šestnáctky Votroků sražen k zemi Dominik Procházka, ale k překvapení všech přítomných rozhodčí Milan Matějček zcela nepochopitelně „vytáhl“ tento zcela evidentní přestupek hradeckého obránce Marka Kadrmase mimo pokutové území ... V tomto případě šlo doslova o "majstrštyk" kontroverzního sudího Matějčka a bohužel nebyl v tomto důležitém utkání o záchranu ve prospěch hostů z Hradce Králové jediný ( více na Teplický deník.cz ! ) ... V další šanci se ocitl opět Dominik Procházka v 51.minutě, když nebezpečně pálil z 20 metrů k levé tyči hradecké svatyně, ale brankář Vízek jeho střelu dokázal vyrazit na roh. Skláři se kýženého vyrovnání dočkali v 54.minutě po volném přímém kopu Michala Bílka, který parádní hlavičkou usměrnil za Vízkova záda Yehor Tsykalo - 1:1. Votroci si své vedení brzy vzali zpět. V 59.minutě po ztrátě domácí obrany skóroval po rychlém kontru Daniel Hais - 1:2. I po této druhé brance Hradce se Skláři snažili nepříznivé skóre znovu srovnat. Jejich snahu ale zmrazili Votroci v 72.minutě svou třetí brankou v utkání, když se po rychlé akci na jeden dotek do rozhozené domácí obrany prosadil Vítek Šimon - 1:3. Skláři se přesto rvali stále dál a díky bojovnosti na hranici maximálního rizika se jim podařilo snížit v 86.minutě druhou brankou Yehora Tsykala opět po přihrávce Michala Bílka a opět k levé tyči Vízkovi branky - 2:3. Bohužel ale více již domácí nestihli a tak z důležitého duelu o záchranu odešli dnes poraženi.

Záznam celého utkání na webu TVCOM ke zhlédnutí ZDE.

Fotogalerie

Stínadla TV