Teplice B - Česká Lípa 3:0 (3:0)

Teplice B - Česká Lípa 3:0 (3:0)

FK Teplice
18. kolo, Fortuna ČFL B - Česká fotbalová liga,
FK Teplice Arsenal Česká Lípa
3:0
Logo

Statistiky

BRANKY: 15. Křišťan (as. Hronek), 35. Vachoušek (as. Švanda), 45. Hronek (as. Radosta). ŽK: 45+2. Lukáš - 21. Pajkrt, 28. Hajdo, 78. Vít, 82. Dvořák. ROZHODČÍ: Beneš - Adámek, Ježek. DELEGÁT: Bobek. DIVÁCI: 175.

ZÁPASOVÉ STATISTIKY:
Střely na branku 8:3 (5:3, 3:0) - Střely mimo branku 7:6 (4:3, 3:3) - Střely zblokované 5:3 (2:1, 3:2) - Střely celkem 20:12 (11:7, 9:5) - Vyložené šance 3:2 (2:2, 1:0) - Rohy 6:6 (4:4, 2:2) - Ofsajdy 4:2 (1:1, 3:1) - Fauly 10:10 (7:6, 3:4).

Team logo

FK Teplice

SESTAVA: Němeček - Lukáš (61. Hrdlička), Foungala, Kolář, Švanda - Křišťan (71. Kříž) - Procházka, Hronek (71. Korselt), Radosta (61. Trnovec) - Kapur (61. Pokorný), Vachoušek ©.

PŘIPRAVENI: Grümann - Emmer.

TRENÉŘI: Šourek - Stožický, Novák.

Team logo

Arsenal Česká Lípa

SESTAVA: Novák - Baláž (75. Ješeta), Filip ©, Dvořák, Knejzlík - Vít, Hajdo (75. Brejcha) - Šimon, Kazda (71. Valenta), Pajkrt (46. Stružinský) - Halbich (80. Vardanian).

PŘIPRAVENI: Král - Valta.

TRENÉŘI: Hradiský - Štajner, Šimon.

Komentář k zápasu

B-mužstvo Sklářů v neděli porazilo v severočeském derby po výsledku 3:0 Fotbalový klub Arsenal Česká Lípa a připsalo si do tabulky skupiny B České fotbalové ligy tři velmi důležité mistrovské body.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a již v 7.minutě měli ve svých zápasových statistikách dvě střely s gólovými parametry a to sice z kopaček Petra Hronka a Josefa Švandy. Do sítě si svou cestu našla ale až ta třetí v pořadí, kterou vyslal v 15.minutě na hostujícího brankáře Radka Nováka teplický Jakub Křišťan - 1:0. Po necelé půlhodině zahrozili také hosté. Matěj Vít po přihrávce Matyáše Kazdy mířil z hranice šestnáctky do levého horního rohu teplické branky, ale Luděk Němeček bravurním zákrokem jeho nadějný pokus vyrazil na roh. Ve 32.minutě po jediném vážnějším zaváhání domácí obrany šel dokonce hostující David Halbich sám na Luďka Němečka, když se mu ještě na levé straně nabízel jeho volný spoluhráč Matěj Šimon. David Halbich se ale rozhodl pro sólo akci zakončenou tvrdou střelou, kterou zákrokem utkání zlikvidoval skvělý Luděk Němeček. Domácí se ale velmi rychle vrátili zpět a už ve 35.minutě to byli opět Skláři, kteří podruhé rozvlnili síť v brance Arsenalu. Josef Švanda po skvělém zisku míče a následné parádní individuální akci přes půl hřiště vybídl ke skórování kapitána žluto-modrých Matyáše Vachouška. Ten jeho nabídku skvěle využil a tvrdou střelou k levé tyči nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci - 2:0. V samotném závěru prvního poločasu domácí zvýšili dokonce na rozdíl tří branek, když centr Matěje Radosty našel skvěle postaveného Petra Hronka, který s přehledem uklidil míč za záda bezmocného Radka Nováka - 3:0.

Po několika málo vteřinách od začátku druhého poločasu mohli Skláři skórovat počtvrté, ale Petr Hronek z těsné blízkosti jen o pár centimetrů minul pravou tyč Novákovi branky po parádním centru Josefa Švandy. V dalším průběhu utkání bylo dnešní derby hlavně tuhým bojem doslova o každý centimetr hrací plochy. Žádný z týmů neměl výraznější převahu, hra se odehrávala z větší části hlavně mezi šestnáctkami a to dlouhou dobu bez jakékoliv vážnější brankové příležitosti. Hosté se sice snažili o vstřelení kontaktní branky, ale defenziva Teplic fungovala bezchybně a Arsenalu žádnou šanci nedovolila. I proto se do závěrečného hvizdu rozhodčího Beneše poločasové skóre již nezměnilo a domácí se tak po zásluze mohli radovat z tříbrankového vítězství a ze zisku tří velmi důležitých mistrovských bodů.

Fotogalerie

Stínadla TV