Jablonec - Teplice 3:2 (2:1)

Jablonec - Teplice 3:2 (2:1)

FK Jablonec
17. kolo, FORTUNA:LIGA,
FK Jablonec FK Teplice
3:2
Logo

Statistiky

Branky: 16. Kratochvíl (z pen.), 45. Urbanec, 86. Chramosta - 27. a 65. Havelka (druhá z pen.). ŽK: 29. Martinec, 29. Kratochvíl, 49. Černák, 90. Polidar - 25. Trubač, 29. Knapík, 45+3. Chaloupek, 49. Grigar, 67. Hronek, 78. Křišťan. Rozhodčí: Batík - Nádvorník Pochylý (Julínek). VAR, AVAR: Berka, Rouček. Diváci: 789.

Team logo

FK Jablonec

Hanuš – Štěpánek, Tekijaški, Hurtado, Čanturišvili – Černák (89. Polidar)o, Martinec (77. Houska), Kratochvíl, Alégué (70. Jovović) – Pleštil (70. Chramosta), Krulich (77. Velich).
Team logo

FK Teplice

Grigar - Tsykalo, Chaloupek, Mićevič - Knapík - Radosta (90. Fila), Havelka (75. Křišťan), Trubač (52. Hronek), Urbanec (75. Bílek) - Yasser, Gning (52. Vachoušek).

Komentář k zápasu

Teplický tým po několikadenním odkladu ve středu konečně cestoval k utkání 17. kola FORTUNA:LIGA do Jablonce. Po zranění už se rovnou do sestavy vrátil Jakub Urbanec, aspoň na lavičku pak Daniel Fila.

Úvod zápasu však patřil domácímu Jablonci, který zatlačil žlutomodré do jejich vápna a vytvářel si také nebezpečné závary. Po jednom z nich se otřel míč o ruku Tsykala, a přestože to vypadalo, že byl Tsykalo v souboji přistrčen, tak se po intervenci VARu kopala penaltu. Tu proměnil Kratochvíl a dostal domácí tým do vedení. Srovnání přišlo o deset minut později, kdy se po závaru před domácí brankou podařilo dotlačit míč do sítě Filipu Havelkovi. Jenže domácí přeci jen šli do kabin s jednogólovým vedením, s vypršením časové lhůty pro úvodní dějství poslal Alégué centr do vápna a tísněný Urbanec si ho srazil do vlastní sítě.

Po změně stran přidali tepličtí hráči na obrátkách, ale dlouho si žádnou větší šanci ne a ne vypracovat, až v 63. minutě se do vápna řítil z úhlu Yasser, Hurtado mu při kličce nastavil nohu a poslal ho k zemi. I přes dlouhé zkoumání u VARu se nakonec penalta zahrávala, a Filip Havelka tak mohl zaznamenat druhý gól v utkání. Yasser pak mohl být také u obratu, jenže jeho skvělou hlavičku dokázal Hanuš až zázračně vytáhnout na roh. Domácí bohužel šli však i potřetí do vedení, ve středu hřiště nedokázali zpracovat míč Radosta ani Yasser, zmocnil se ho Jovović, který vyslal do úniku Chramostu, který vstřelil branku přes padajícího Grigara.

Stínadla TV