Obrázek článku

Ženy,WU18: Zimní soustředění 2023

Ve dnech 18.-22.1.2023 proběhlo zimní soustředění v Brandýse nad Labem. Azyl nám poskytl hotel Sportcentrum, který je skvěle vybaven pro veškeré sportovní aktivity (velká a malá UMT, tělocvična, hala, plavecký bazén, posilovna, regenerace). Soustředění se zúčastnilo celkem 25 hráček a 4 členové realizačních týmů.

V prvních dnech soustředění byl pro holky na hřišti připraven fyzicky náročný program, který velice dobře zvládaly a za to jim patří opravdu velká pochvala. Páteční den nám na soustředění zpestřil trenér gólmanek reprezentace WU19 Marek Juska, který pro naše brankářky připravil 2 tréninkové jednotky a také zprostředkoval rozhovor s Bárou Votíkovou, což byl pro holky obrovský zážitek.

Kromě fotbalových tréninků na dívky čekaly i tréninky kompenzační, kdy jsme využili možnosti jít do místního plaveckého bazénu a pravidelně využívali tělocvičny, které jsme měli k dispozici. Samozřejmě nemohl chybět již tradiční teambuilding, do kterého se zapojili jak všechny hráčky, tak členové RT. Třešničkou na dortu byl nedělní dopolední program, kdy proběhl trénink s dívkami z Aerobic Centrum Pardubice, které byly také na zimním soustředění v hotelu Sportcentrum. Naše holky měly možnost si vyzkoušet jinou pohybovou aktivitu, než na kterou jsou zvyklé a navázat přátelský kontakt s pardubickými dívkami.

Celé soustředění zakončilo přípravné utkání s ženami FC Mělník, které bohužel narušilo husté sněžení znemožňující jakoukoliv hru. Utkání se po odehraných 75 minutách po domluvě obou stran ukončilo s výsledkem 2:2. Obě branky našeho týmu vstřelila Kristýna Henychová.

Závěrem bych ráda poděkovala všem dívkám, které se soustředění zúčastnily za skvělý přístup a dobrou náladu po celou dobu soustředění, realizačnímu týmu, který se o dívky výborně staral celé soustředění a také v neposlední řadě našim hostům Markovi Juskovi a Aerobic Centrum Pardubice za zpestření a nové podněty do tréninkového procesu dívek.

Barbora Cankářová 
Šéftrenérka mládeže dívek a hlavní trenérka WU18

Stínadla TV