Obrázek článku

V sobotu přijede na Stínadla Ostrava

Po porážce 0:2 ve vršovickém Ďolíčku od Bohemians Praha se tepličtí fotbalisté představí poprvé v kalendářním roce 2023 před svými věrnými fanoušky. V sobotu od 15 hodin se utkají s FC Baník Ostrava, svým tabulkovým sousedem, kterého můžou v případě výhry bodově dostihnout.

Ostravané začali jaro výsledkově lépe než Teplice, ve Zlíně remizovali 1:1. Podle trenéra Baníku Pavla Hapala se mohli Slezané vracet domů se třemi body v kapse. Jenže... „Nasazení, bojovnost, touha po vítězství, to vše v naší hře bylo. Chyběla nám však kvalita v koncovce,“ litoval kouč promarněných šancí, které měla Ostrava hlavně v závěru zápasu.

„Při vší úctě ke Zlínu je to pro nás ztráta,“ okomentoval plichtu gólman hostů Jan Laštůvka. „Měli jsme více šancí. A gól domácích jsme si dali sami... Byla to snad dvakrát tečovaná střela. Takový gól už snad nedostaneme. Doufám," dodal.

Nejlepším střelcem sobotního soupeře sklářů je Ladislav Almási, který dal pět branek.

Na straně Teplic se nejčastěji prosadil gólově Filip Žák, sedmkrát. Šestkrát na podzim pálil do černého Abdallah Gning, ten ale bude trenérovi Jiřímu Jarošíkovi v důležitém sobotním střetnutí chybět. „Je to velká škoda, protože je to náš důležitý hráč. Ale je lepší, že ho to potkalo teď, než že by nám chyběl na konci soutěže."

Jarošíka trápí také absence několika zraněných či nemocných hráčů. Proti Bohemce z růžných důvodů nehráli nebo v průběhu zápasu odstoupili Fila, Shejbal, Jukl, Trubač, Vondrášek a Kučera. „Dáváme to dohromady a doufáme, že ti nejdůležitější hráči sestavy se vrátí," modlí se Jarošík v zdraví svých hráčů.

Co čeká od Baníku? „Ostrava by nám měla vyhovovat, je to fotbalový tým, fotbalovější než Bohemka. My se musíme zlepšit, nemusíme se pak dívat na to, s kým hrajeme."

Zápas Teplice - Baník Ostrava začíná v AGC Aréně Na Stínadlech v sobotu v 15 hodin. Utkání bude rozhodovat Ondřej Berka s asistenty Matějem Vlčkem a Jakubem Šimáčkem, čtvrtým rozhodčím bude Tomáš Ulrich. U VARu zasednou Pavel Orel a Jakub Hrabovský. Delegáty zápasu budou Libor Kovařík a Radim Adamec.

Stínadla TV