Obrázek článku

V neděli Teplice nastoupí v Olomouci

Třikrát a dost? Fotbalisté Teplic chtějí vyvrátil známe pořekadlo a na Hané, kde se představí v neděli od 15 hodin, touží prodloužit svou vítěznou sérii.

Sigmě se zatím na jaře nedaří. Ze tří jarních duelů získala pouhé tři body, navíc se poroučela z domácího MOL Cupu. Co trápí partu kouče Jílka? Je toho víc. Například střílení gólů, vždyť během tří zápasů dala pouze dvě branky. Na podzim přitom Olomouc patřila v této disciplíně rozhodně k těm lepším. V soutěžních duelech Hanáci na jaře vyslali 45 střel, z toho 24 jich šlo na branku. Skórovali však jen dvakrát, naposledy padli v Ostravě z Baníkem, opět promarnili řadu šancí. Nelze se proto divit propadu v tabulce a pošramocené reputaci u fanoušků.

„Jsem rád, že se do šancí dostáváme, ale v řešení pokulháváme. Je to o kvalitě řešení a tu prostě nemáme. Můžeme se bavit o systémových věcech, jak situaci lépe otevřít a dohrát. Máme velký prostor na práci, ale jde to ruku v ruce s růstem hráčů. Není to o tom, že se týden zaměříme na zakončení a najednou to bude mít efekt,“ analyzoval trenér Sigmy Václav Jílek.

„Skláři” se vydají na dalekou cestu s vědomím, že už nejsou na barážových pozicích, poprvé od 4. kola, kdy doma porazili Jablonec. „Vyhráli jsme potřetí za sebou, ale pořád jsme namočeni v boji o záchranu. Je krásné, že jsme teď mimo baráž, ale tabulka je vyrovnaná. Musíme bojovat dál, stát se může cokoli,” varuje trenér Teplic Jiří Jarošík před uspokojením. „Nálada je úplně jiná, než bývala předtím. Až musíme trochu brzdit emoce, ale vstup do ligy se nám opravdu povedl,“ přidává sportovní ředitel Severočechů Štěpán Vachoušek.

Že by se Tepličtí dívali po prostřední skupině? Je to reálný cíl, nebo je lepší se stále soustředit především na boj o záchranu? „Dostat se do prostřední skupiny by bylo hezké, ale mírnil bych se. Jen ať jdeme postupně zápas od zápasu a podle toho, jak se nám bude dařit, se budou odvíjet naše cíle. Moc bych si to přál, ale chci zůstat nohama na zemi. Vnitřně si naše výkony užívám, ale jsem realista,” odpovídá Vachoušek.

Jak uspějí „žlutomodří” na Hané? Na podzim skončilo utkání Teplice – Olomouc bezbrankovou remízou.

Utkání v Olomouci bude řídit Dalibor Černý s asistenty Petrem Antoníčkem a Jakubem Burešem, čtvrtým rozhodčím bude Vít Zaoral. U VARu budou tentokrát Zbyněk Proske a Radek Kotík.

Stínadla TV