Obrázek článku

Stoper Soufiane Dramé podepsal smlouvu

Šestadvacetiletý stoper Soufiane Dramé prošel v úterý zdravotní prohlídkou a dnes dopoledne podepsal na Stínadlech smlouvu. "Věříme, že se mu podaří nahradit Mohameda Tijaniho. Fyzické parametry má výborné a velkým plusem je jeho výborná komunikace v češtině. Byl proto jednou z našich přestupových priorit," říká sportovní ředitel FK Teplice Štěpán Vachoušek.

Dramé se narodil ve Francii, ale je rovněž držitelem pasu Mali, je odchovancem francouzského týmu RC Lens, odkud zamířil už v lednu 2016 do České republiky, konkrétně do Slovácka. Kromě Slovácka působil také ještě na hostováních ve Vítkovicích a Pardubicích a byl kmenovým hráčem Karviné, odkud nyní míří na sever Čech. "Mám velkou radost, že budu v Teplicích působit. Těší mě důvera vedení a trenérů, budu dělat maximum, abych jim to vrátil na hřišti. Všichni mě tu výborně přivítali, takže jsem tu moc rád," sděloval po podpisu smlouvy vysoký stoper.

Zajímavostí je, že bratrem Soufiana Dramého je Mahamadou Dramé, který se rovněž v minulosti objevil v Teplicích. Strávil zde podzim 2015 pod trenérem Davidem Vavruškou. "Brácha tu působil poměrně krátce, ale když jsem mu říkal o Teplicích, tak mi hned říkal, že mi je jako klub může jednoznačně doporučit," dodal mladší z bratrů.

Stínadla TV