Obrázek článku

Startuje příprava teplického A mužstva

V úterý dopoledne startuje příprava A mužstva FK Teplice, to se bude v následujících deseti dnech připravovat v domácích podmínkách na Stínadlech, v Dubí a v Proboštově. Tento cyklus vyvrcholí prvním přátelským duelem s Přepeři v Dubí 1. července od 10:30. Na začátku přípravy bylo také několik (staro)nových tváří v týmu Zdenka Frťaly. "Kromě hráčů, které už tu máme, tak chceme přivést ještě jednoho středního záložníka a dvě křídla. Máme vytipované jak mladé hráče, tak i hráče, co už hráli ligu," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Prvním navrátilcem na startu přípravy je ukrajinský obránce Yehor Tsykalo, který během jarní části zanechal velmi dobrý dojem při hostování v Opavě. Tam totiž odehrál úplně kompletní porci minut a nechyběl v žádném střetnutí FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

Dalším navrátilcem je mladý střední záložník Jakub Křišťan, jenž pro změnu hostoval v týmu Vlašimi. Dvacetiletý středopolař naskočil rovněž do všech jarních utkání, dvanáctkrát byl v základní sestavě a dvakrát jako střídající. Rovněž si připsal během jara dva starty za reprezentaci do dvaceti let.

Do Teplic se vrací rovněž další nováček na startu přípravy, tentokrát ovšem po delším časovém období. Odchovanec Teplic Michal Bílek přichází na přestup z Opavy, kde působil od ledna 2022. Pětadvacetiletého univerzála si vyhlédl trenér Zdenko Frťala, který s ním pracoval rok a půl ve Varnsdorfu. Bílek může nastupovat v obraně i v záloze, má na svém kontě 165 druholigových startů, v nichž zaznamenal 11 branek a 6 asistencí. Je také bývalým reprezentantem ČR v kategoriích U17 a U18.

Úplným nováčkem pak je dvacetiletý levý obránce ze Srbska Nemanja Krsmanović. Odchovanec Partizanu Bělehrad je těsně před podpisem smlouvy a měl by přijít na přestup z FK TSC Bačka Topola, kde i přes svůj mladý věk zaznamenal 30 startů za A mužstvo v nejvyšší soutěži a domácím poháru, patří také do širšího kádru reprezentace Srbska U21 a pravidelně nastupoval za reprezentaci U19. V uplynulé sezóně se potýkal se zraněním, ale nyní je již v pořádku a od prvního dne přípravy se zapojí s teplickým týmem.

Od pondělí 26. června se s týmem zapojí Michael Lüftner, který již v závěru sezóny nastupoval za teplický B tým a připravoval se s A mužstvem. Během přípravy bude pokračovat jeho postupný návrat, který by měl vyvrcholit comebackem na ligové trávníky v teplickém dresu.

Na testy se s teplickým týmem zapojí křídelník Barnabáš Lacík z Vyškova, který naskočil v uplynulém ročníku do 27 utkání, vstřelil čtyři branky a na další tři přihrál, a také další křídlo Lazar Pejčić z FK Přepeře. Oběma hráčům je jednadvacet let.

Z B mužstva se do přípravy taktéž od 26. března zařadí Marek Beránek, který si v posledním ligovém zápase v Jablonci připsal první ligový start. Z dorostu dostanou příležitost rovněž od příštího týdne odchovanci FK Teplice Michal Trnovec a Jonáš Bzura. Trnovec patřil k oporám dorostu, když z pozice krajního záložníka nasázel v 35 zápasech 23 branek, v závěrečném utkání B mužstva se prosadil také parádně z přímého kopu v duelu s Mostem. Bzura teprve za pár dní oslaví osmnácté narozeniny a čeká ho ještě jeden rok dorostenecké kategorie.

Na startu přípravy chybí útočník Daniel Fila, který je momentálně s českým týmem U21 na evropském šampionátu v Gruzii. Pokračování jeho hostování na Stínadlech ze Slavie je však domluvené a po evropském šampionátu by se měl opět zapojit do týmu žlutomodrých.

Během dne přineseme první rozhovory ze zahájení letní přípravy.


Kádr na startu letní přípravy:
Tomáš Grigar
Filip Mucha
Luděk Němeček
Štěpán Chaloupek
Jakub Hora
Jan Knapík
Michael Lüftner (od 26. června)
Nemanja Mićević
Yehor Tsykalo (návrat z hostování)
Daniel Trubač
Michal Bílek (přestup)
Jakub Urbanec
Robert Jukl
Soufiane Dramé
Lukáš Mareček
Matěj Radosta
Nemanja Krsmanović (před podpisem smlouvy)
Lazar Pejćić (testy)
Barnabáš Lacík (testy)
Marek Beránek (z B týmu)
Jonáš Bzura (od 26. června)
Michal Trnovec (od 26. června)
Mohammed Yasser
Tadeáš Vachoušek
Jakub Křišťan (návrat z hostování)
Abdallah Gning

Stínadla TV