Obrázek článku

Proběhlo setkání fanoušků s vedením klubu

V úterý v podvečer se na Stínadlech uskutečnilo setkání vedení klubu s fanoušky, na které přímo na tribunu stadionu dorazilo téměř sto fanoušků žlutomodrých, kteří měli připravené dotazy všechny, jenž dorazili. Před fanoušky se tak posadili Pavel Šedlbauer, Rudolf Řepka, Štěpán Vachoušek, Martin Kovařík, Jiří Jarošík a také jeho asistenti Tomáš Hunal s Petarem Aleksijevićem.

Setkání trvalo více než dvě hodiny, když v první polovině došlo na dotazy přímo od přítomných fanoušků a ve druhé polovině pak na otázky položené přes internet. Vedení se snažilo být k fanouškům opravdu otevřené, proto z celé akce nebyl pořizován záznam. Na mnoho otázek totiž byly odpovědi, které ještě nejsou určeny pro média a širokou veřejnost.

Nejvíce dotazů samozřejmě padalo na rozpočet a další finanční možnosti klubu, čehož se hned na úvod ujal Pavel Šedlbauer: "V tuto chvíli máme zajištěný rozpočet, podařilo se nám v závěru minulého roku vyjednat s evropským vedením AGC návrat z loňské poloviční podpory na původní úroveň, ale nyní nás čekají další složitá jednání o další podpoře, protože díky momentální situaci ve světě se momentálně některým divizím společnosti nedaří," vysvětloval Šedlbauer a dodal: "Pokračujeme také v hledání nových investorů, případně vlastníka, který by dále chtěl rozvíjet fotbal v Teplicích. I v tomto směru jsme udělali pokroky, protože jsme nyní v kontaktu se třemi zájemci, s jedním jsme se minulý týden už také setkali."

Absolutní klubovou prioritou je vybudování tréninkového centra pro mládež. "V tuhle chvíli nemáme infrastrukturu, mládež musí jezdit trénovat po okolí Teplic, proto je pro nás hrozně důležité vybudovat tréninkové centru. Máme pozemky nedaleko Modlan, máme připravený projekt, ale nemáme v tuto chvíli finance na vybudování, protože náročnost té nejmenší varianty tréninkového centra jde ke sto milionům korun," říkal fanouškům ředitel klubu Rudolf Řepka.

Četné množství dotazů směřovalo také na složení kádru pro nový ročník a s tím spojené končící smlouvy a hostování několika hráčů v FK Teplice. "Dnes jsme měli velké sezení představenstva a sportovního úseku, kde jsme si nastínili možnosti a priority pro nastávající období. Museli jsme bohužel čekat až dle toho, zda-li budeme působit v nejvyšší soutěži. Nyní se vrháme do práce, abychom vše co nejdříve vyřešili," vysvětloval Rudolf Řepka. "Z těchto důvodů jsme ještě se všemi hráči a hlavně s jejich manažery nehovořili, proto bychom nechtěli komentovat jednotlivá jména," omlouval se fanouškům Štěpán Vachoušek. Klub by si však přál, aby hostující hráči jako Tijni, Sejk nebo Fortelný v týmu pokračovali. "Budeme s jejich kluby jednat, ale minimálně na začátek přípravy se určitě zapojí ve svých týmech. Poté se uvidí, jak budeme úspěšní v jednáních," dodal Vachoušek.

Padly dotazy také na cenu permanentek na novou sezónu při stoupající cenách všeho kolem nás. "Můžu fanoušky uklidnit, všechny kategorie permanentek budou stát stejně jako v minulé sezóně," řekl závěrem Rudolf Řepka. "Dojde jen k mírnému navýšení jednorázového vstupného v den utkání, předprodejová cena zůstane stejná u jednorázových vstupenek," doplnil ho Martin Kovařík.

Mnoho dotazů mířilo také přímo na trenéra Jarošíka, který, stejně jako jeho asistenti, několikrát zopakoval, že i přes složitou sezónu si moc váží ligové šance v Teplicích a poděkoval fanouškům za podporu v baráži. "Už při rozcvičce jsem měl husí kůži, když jsem viděl tu atmosféru. Moc bych si přál, kdyby tady byla taková na každý zápas, protože pro nás všechny, včetně fanoušků, by to byl úplně jiný fotbal. Moc díky vám všem, že jste dorazili a doufám, že se v takovém počtu uvidíme i v příští sezóně," říkal teplický lodivod.

Stínadla TV