Obrázek článku

PU: TJ Jiskra Domažlice vs. FK Teplice B - 1:1 (0:0)

1:1 (0:0) 

  •  60. PAVLÍK Kryštof - 1:0.

  •  83. KÖSTL David - 1:1.

  • Střely na branku 7 : 10 ( 4 : 5, 3 : 5 ),
  • Střely mimo branku 5 : 3 ( 3 : 2, 2 : 1 ),
  • Zblokované střely 5 : 4 ( 5 : 1, 0 : 3 ),
  • Střely celkem 17 : 17 ( 12 : 8, 5 : 9 ),
  • Vyložené šance 3 : 3 ( 2 : 2, 1 : 1 ),
  • Rohy 9 : 8 ( 5 : 5, 4 : 3 ),
  • Ofsajdy 3 : 1 ( 1 : 1, 2 : 0 ),
  • Fauly 13 : 17 ( 7 : 9, 6 : 8 ).

"Generálku na ostrý start ČFL odehrál B-tým Sklářů na jihozápadě Čech v Plzeňském kraji na Městském stadionu Střelnice proti domácímu týmu TJ Jiskra Domažlice. Jiskra je jedním z favoritů skupiny A nadcházejícího soutěžního ročníku České fotbalové ligy a proto Skláře nečekal vůbec jednoduchý zápas.

Lepší vstup do utkání přesto měli Teplice, když se hned v úvodních 10 minutách dostal do dvou vyložených příležitostí moldavský záložník Vicu Bulmaga, ale bohužel nedokázal rozvlnit síť domažlické branky. Zhruba od 20 minuty začali i domácí dokazovat, proč jsou pasováni do role jednoho z favoritů ČFL. Také si vypracovali dvě vyložené brankové příležitosti a většina jejich přímočarých a rychlých akcí začínala od velmi dobře hrajícího exreprezentačního a explzeňského obránce Davida Limberského. Na druhé straně hru Sklářů zase dirigoval zkušený kapitán Admir Ljevakovič a tak měli navrch v prvním poločase zejména defenzivní řady obou dnešních soupeřů. A když k tomu oba brankáři, domažlický Brych a teplický Němeček, svou branku v prvním poločase uhájili s čistým kontem, šli hráči do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhém poločase se hra přelévala z jedné strany na druhou a diváci tak mohli sledovat zajímavé utkání s šancemi na obou stranách. Domažlice poslal do vedení na domácí Střelnici po hodině hry Kryštof Pavlík, ale za hosty dokázal srovnal osm minut před koncem přesnou střelou k tyči mladý obránce Sklářů David Köstl. Další branka v závěrečných minutách dnešního utkání již nepadla a tak na výsledkové tabuli svítilo po závěrečném hvizdu rozhodčího Kastla konečné skóre 1:1."

"Domažlice dnes dokázali svou sílu a kvalitu a jsem opravdu moc rád, že jsme měli možnost se s tak zkušeným a ambiciózním týmem znovu utkat. Náš výkon sice nebyl po celých 90 minut podle našich představ, ale s výsledkem a s přístupem všech hráčů jsem spokojený. Kluci dokázali, že jsou i po náročné letní přípravně na ČFL dobře nachystaní a už se všichni těšíme na příští neděli, kdy mistrovskou soutěž zahájíme na domácí půdě proti jednomu z favoritů celé soutěže, týmu SK Sokol Brozany.

Téměř celý příští týden tak ještě máme možnost ladit formu na nedělní ostrý start ČFL a jsem přesvědčený o tom, že společně s Ljevou vybereme optimální jedenáctku s tou nejlepší momentální formou, která s ambiciózními Brozany odehrajeme vyrovnané a pro naše příznivce zajímavé utkání pokud možno s přijatelným výsledkem pro naše žluto-modré barvy."

Stínadla TV