Obrázek článku

Nadační fond udělal radost třem chlapcům z Ukrajiny

V minulých týdnech pomáhal Nadační fond FK Teplice postupně třem chlapcům z Ukrajiny. Díky jeho finančním darům, pro ně mohly být zakoupeny ve Fanshopu FK Teplice nové kopačky. "Chtěla bych poděkovat v zastoupení rodičů tří chlapců, kteří se i díky pomoci Nadačního fondu FK Teplice mohou cítit lépe, při zvládání adaptace na novou zemi, kam přišli díky válce na Ukrajině. Znamená to pro ně skutečně hodně," říká Lucie Beyerová, která rodinám chlapců pomáhá.

Rodina prvního z nich, žije v pěti lidech v malé garsonce v Chlumci. "Všichni spali tři měsíce na podlaze a neměli ani žádný nábytek. Arsen, který od Vás dostal kopačky, dojetím ani nemluvil a celý večer je měl i u postele, protože se nemohl vynadívat," dodává Beyerová.

Druhým chlapcem, kterému se pomáhalo, byl desetiletý Renat Klimov z Kriveho Rohu. Žije na ubytovně v Ústí nad Labem spolu s maminkou, sestrou a také babičkou Nellou, která jej podporuje a přijela s ním na stadion kopačky vybrat. Renat je velmi bystrý a inteligentní chlapec, který kromě fotbalu hraje šachy, na kytaru (tu bohužel musel nechat na Ukrajině) a vyniká v matematice.

Pomáhalo se i Volodimirovi Musaievovi, který měl v den předávání kopaček dokonce narozeniny. "Vovka by velmi rád hrál fotbal za Modlany. Když do Teplic z Charkova přijeli, zažíval velký stres. Sám nechtěl jít ani do obchodu přes ulici. Proto bude pro něj skvělé, že může s parádními kopačkami zapadnout mezi kluky, navázat přátelství a díky tréninkům chvíli nemyslet na to, co je potkalo," uzavírá Lucie Beyerová.

I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV