Obrázek článku

Nadační fond pořídil zvedací zařízení do auta pro Jaroslava z Hrobu

Nadační fond FK Teplice tentokrát pomohl v našem regionu rodině Klíhovcových, která žije společně se synem Jaroslavem v Hrobě.

Jaroslavovi je 43 let a od dětství má těžkou formu dětské mozkové obrny a mentální postižení. Je plně upoután na vozík a odkázán na cizí pomoc.Jeho rodiče se o něj celý život velmi obětavě starají, bohužel jsou již oba v důchodovém věku a péče o syna je pro ně v některých ohledech poměrně obtížná.

"Jsme moc rádi, že jsme mohli pro rodinu Klíhovcových zakoupit za 50 tisíc korun speciální zvedací zařízení do auta, které jim pomůže při přepravě jejich handicapovaného syna. Toto zařízení nám pro něj dodala česká firma Hurt, jejíž majitel je sám také na vozíku a zabývá se výrobou zařízení pro osoby s postižením," říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.

"Z celého srdce děkujeme Nadačnímu fondu FK Teplice za Váš štědrý dar. Polohovací zařízení na nakládání syna do auta, nám skutečně velmi pomůže. Jára má totiž 50 kg, je spastický a s manželem je pro nás dost obtížné, aby jsme ho do auta dostali. Manžel nemá řidičák a tak je řízení auta na mě. Já měřím 140 cm a bez pomoci Járu sama nenaložím," dodává maminka Jaroslava.

I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV