Obrázek článku

Nadační fond pořídil Vladimírovi invalidní vozík

FK Teplice dlouhodobě spolupracuje s Centrem pro roztroušenou sklerózu Krajské zdravotní – Nemocnice Teplice a snaží se aktivně podporovat lidi z regionu, kteří s touto nemocí statečně zápasí.

Nadační fond FK Teplice tentokrát pomohl dalšímu z jeho teplických klientů, panu Vladimírovi, kterému zakoupil nový invalidní vozík za 12 tisíc korun. "Jsme velmi rádi, že jsme mohli Vladimírovi zakoupit vhodný invalidní vozík, který si moc přál. Určitě si ho zaslouží a to nejen proto, co vše dělá pro ostatní lidi s roztroušenou sklerózou v teplické ROSCE, jejímž předsedou je již více než 15 let," říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.

Vladimírovi před více než třiceti lety ukončila roztroušená skleróza jeho vysokoškolská studia a postupně mu poškodila i většinu svalů a kostí v jeho těle. Přesto se stalo jeho hlavním životním krédem: "Hýbat se a nevzdávat to!" "I když Vladimír musel v minulosti skončit s milovanými tůrami po horách či kolektivními sporty, kterým se dříve aktivně věnoval, pohyb a sport, včetně sledování teplického fotbalu, pro něj zůstali důležitou součástí každodenního života," doplňuje CSR manažer klubu Vilém Kunz.

I vy můžete pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV