Obrázek článku

Jiří Jarošík: Když přijde deset tisíc, tak věřím, že Spartu porazíme

Ve středu teprve v hlavě ukončil duel v Liberci, na Spartu prý myslí až od čtvrtka. Trenér Jiří Jarošík věří, že v sobotu večer na Stínadla přijde slušná návštěva, která pomůže jeho svěřencům Pražany notně potrápit. "Když přijde deset tisíc lidí, tak Spartu porazíme," tvrdí Jarošík s úsměvem.

Jaká Sparta vás čeká?
Četl jsem komentář Martina Haška, to je trošku návod pro nás. (úsměv) Spartu sleduji, vím změny, jak hraje, trošku jí fandím. Ale myslím, že to určitě není teď ta nejsilnější Sparta. Pořád se s tím pere – s příchody, odchody. Sleduji vršek, tam je to zamotané, jsem rád, že se do něj vrátila. Nahoře to bude mít jiskru. A i dole, takže nás sobotní zápas všechny hodně zajímá.

Byl by bodíček z konfrontace s top týmem naší ligy dobrý?

Já si říkám, že tenhle zápas pro nás bude obrazem toho, jestli jsme se trošku zlepšili, nebo ne. Ale těžko říkat, jak to bude. Uvidíme, jak budou oba týmy zdravé. Ale oba potřebují body, tak to bude hodně zajímavá bitva pro fanoušky. Mohli by přijít. Měl jsem takovou myšlenku…

Povídejte…

Nevím, jestli nahlas říct, že když přijde deset tisíc lidí, tak Spartu porazíme!

Obojí je troufalé. (smích)

No, už vidím ten nadpis v novinách. (smích) Ale myslím, že by si kluci zasloužili zkusit si hrát před plným stadionem. Myslím to tak, že by je taková návštěva mohla vybičovat k absolutnímu výkonu. I když jsem přesvědčený, že už jen to, že hrají proti Spartě, pro ně bude obrovská motivace.

Takže váš cíl je vrátit fanoušky na stadion?

Také. Máme takové tři cíle: zachránit se, hrát dobrý fotbal a vrátit fanoušky na stadion. Bylo by to skvělé, kdyby se vše podařilo, ale musíme postupně. Na jaře už jsme došli k poznání, že to nebude fungovat hned.

Jak týmu pomohla výhra v Liberci?

Tam jsme jeli s vědomím, že máme před sebou těžkou sérii. Liberec, Sparta a důležitý boj s Pardubicemi. Hra v Liberci nebyla ideální tak, jako byla na začátku jara, ale zase to nebylo tak hrozné. Kluci se na jaře hodně snaží. Doma prohráli smolně s Hradcem i Slováckem, s Plzní to bylo také o gól. Slovácko s Plzní přitom patří ke špičce. To je také měřítko, i když se na něj málo kouká, což mě mrzí. Jsme rádi, že jsme Liberec vyloupili. Bod by tolik neřešil.

Stínadla TV