Obrázek článku

FK Teplice potřetí v řadě oceněn v anketě LFA Cena Lukáše Přibyla v kategorii CSR aktivity

FK Teplice získal další významné veřejné ocenění za své systematické a komplexní úsilí v oblasti společenské odpovědnosti. Po té, kdy byl klub již vyhodnocen za rok 2021 nejlepším českým klubem v rámci prestižního CSR žebříčku RESPONSIBALL, obdržel za sezonu 2021/2022 i Cenu Lukáše Přibyla v kategorii CSR aktivity a to navíc již potřetí v řadě.

"FK Teplice byl oceněn za aktivity našeho nadačního fondu za sezónu 2021/22. Klub jeho prostřednictvím finančně podpořil v minulé sezoně více než 50 konkrétních projektů, přičemž se jednalo, jak o jednotlivce, tak i neziskové organizace (např. nemocnice, školy, dětské domovy) převážně z Teplicka a Ústeckého kraje. Na účet Nadačního fondu pravidelně každý měsíc přispívali a přispívají, jak všichni profesionální hráči klubu, většina zaměstnanců klubu, tak např. i někteří členové Fanklubu či další naši fanoušci. Tato skutečnost stejně jako charitativní aukce umožnili NF FKT podpořit projekty za více než 750 000 korun," upřesnil předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.

"Velkou devízou Nadačního fondu FK Teplice je to, že pomáhá opravdu velmi rychle tam, kde je to skutečně třeba. Využívá při tom své úzké spolupráce v oblasti CSR s řadou regionálních i místních neziskových organizací a poměrně komplexního přehledu o potřebách okolního prostředí. Kromě mnohostranné pomoci okolním komunitám jsme se snažili v minulé sezóně také pomáhat i některým našim mládežníkům, ať se již jednalo o finanční příspěvek na sportovní vybavení, úhradu soustředění či zajištění odborné psychologické pomoci," dodal CSR manažer klubu Vilém Kunz

Teplický klub se navíc uchází i o prestižní cenu Evropské klubové asociace (European Club Association) "ECA Social Impact Award" za sezonu 2021/2022.

I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB. Na kompletní přehled CSR aktivit nejen Nadačního fondu FK Teplice, ale celého klubu za minulou sezonu se můžete podívat v prezentaci ZDE.

Stínadla TV