Obrázek článku

Do Teplic přichází Filip Mucha a Filip Žák

Do FK Teplice přichází ještě před startem přípravy další dva noví hráči, oba navíc trenér Jiří Jarošík velmi dobře zná ze svého předchozího angažmá v Prostějově. Od úvodu zimního tréninkového období se zapojí s týmem sklářů brankář Filip Mucha a útočník Filip Žák.

Filip Mucha je devětadvacetiletý brankář, který na podzim odchytal šestnáct druholigových utkání, v nichž zaznamenal šest čistých kont. V Prostějově působil od léta 2018, předtím chytal ve Frýdku-Místku, HFK Olomouc nebo Kroměříži. Je synem asistenta trenéra Slovácka a bývalého hráče Olomouce Josefa Muchy a bratrem dvaatřicáté tenistky světa Karolíny Muchové. "Jde o zkušeného brankáře, který má výbornou hru nohama, v posledních dvou sezónách předváděl v Prostějově velmi dobré výkony a Jiří Jarošík se svým trenérským štábem ho výborně zná," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek a doplňuje: "Příchodem Filipa Muchy řešíme aktuální situaci na postu brankáře. Tomáš Grigar podával na podzim výborné výkony, Honza Čtvrtečka tak ztratil pozici brankářské jedničky a Sparta pro něj chce nyní najít působiště s větším herním vytížením."

Spolu s Muchou přichází do Teplic také útočník Prostějova Filip Žák, šestadvacetiletý forvard na podzim nastřílel v patnácti druholigových střetnutích šest branek, jednu branku pak přidal v MOL Cupu. Předchozí dvě sezóny strávil v Blansku, kde dal nejprve pět branek v MSFL a následně šest branek ve druhé lize. "Jde o dalšího hráče, kterého má Jiří Jarošík prověřeného a spolupracoval s ním při předchozím angažmá, proto si ho, stejně jako Filipa Muchu, vybral do týmu," přibližuje Vachoušek.

Znám je také další odchod z teplického týmu, na Stínadlech na jaře nebude působit záložník Amadou Diallo, se kterým se klub dohodl na ukončení jeho smlouvy. "Od úvodu svého angažmá bojoval se zraněními, proto se neprosadil ani do zápasové nominaci, férově jsme se dohodli na ukončení smlouvy k 31. prosinci," sděluje Vachoušek.

Příprava teplického týmu začne zítra dopoledne na Stínadlech, kromě již zmíněných nováčků v týmu - Mohameda Tijaniho, Filipa Žáka a Filipa Muchy, u toho bude také testovaný Václav Prošek z Ústí nad Labem. "Na příchodech do týmu stále pracujeme, chtěli bychom přivést kvalitní posilu do základní sestavy," dodává Štěpán Vachoušek.

Stínadla TV