Obrázek článku

Do Teplic přichází Dejan Boljević

Teplice posílí ještě na soustředění v tureckém Beleku levý obránce z Černé Hory se zkušenostmi z evropských pohárů Dejan Boljević. Přichází z arménského Alashkertu Yerevan, kde na podzim odehrál pět zápasů ve skupinové fázi Konferenční ligy, nastoupil také do předkol Ligy mistrů a Evropské ligy.

Boljević prošel v neděli v podvečer v Teplicích zdravotní prohlídkou, nic tak nebránilo podpisu smlouvy v pondělí ráno, aby po obědě už mohl odletět za týmem na soustředění. "Od začátku přípravy jsme deklarovali, že je naší prioritou přivést levonohého hráče, který může nastoupit na pozici levého obránce nebo levého halvbeka. Když se uzavřely možnosti v ČR, tak jsme se zaměřili na zahraničí, odkud přivádíme zkušeného Boljeviće, který nastupoval na podzim pravidelně v evropských pohárech," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Během své kariéry se jednatřicetiletý levák stal mistrem Arménie, Černé Hory a Malty, rovněz byl vítězem srbského poháru s FK Čukarički. "Jsem moc šťastný ze svého příchodu do Teplic, můžu fanouškům slíbit, že nechám na hřišti vždycky stoprocent svého výkonu. Teď už se moc těším za týmem do Beleku, abych se mohl poznat se spoluhráči a sehrát se s nimi na hřišti," říkal Boljević krátce po podpisu smlouvy.

Trenérskému štábu bude Dejan Boljević k dispozici už na zítřejší utkání se Slavií Sofia.

Stínadla TV