Obrázek článku

Barbora Cankářová: Všechny holky se snažily maximálně plnit připravený program

Na konci července absolvoval tým žen a dorostenek společně 5ti denní soustředění v Plánici nedaleko Klatov.

V minulém týdnu proběhlo letní soustředění. Jste spokojená s jeho průběhem?
Soustředění proběhlo v obci Plánice, kde jsme měli k dispozici dvě travnatá hřiště a ubytovaní jsme byli v penzionu Jez&spi. Určitě jsem spokojená s přístupem všech dívek a žen. Na soustředění odjelo 29 holek z obou týmů a všechny se snažily maximálně plnit připravený program. Bohužel se zde vyskytly komplikace z hlediska infrastruktury, které jsme nemohli ovlivnit, například kvalita trávníku obou hřišť nebo nefunkční regenerace. Celkově ale hodnotím celé soustředění jako přínosné a moc děkuji všem lidem z realizáku a holkám za hladký průběh a skvělou atmosféru.

Byl pro holky připraven náročný program? Co všechno týmy absolvovaly?
Toto je asi spíše otázka přímo na holky 😊, ale troufnu si říct, že program byl náročný po fyzické i psychické stránce. Holky měly připraveny většinou dvě tréninkové jednotky denně, regeneraci v podobě venkovního bazénu, individuální pohovory a večerní technicko-taktické porady s videem či bez. Zařadili jsme i jeden ne příliš oblíbený trénink „na morál“ v terénu, kterým měly dívky vystoupit ze své komfortní zóny a překonat samy sebe.

Přípravné utkání proti FC Viktoria Plzeň skončilo pro tým žen vítězstvím 0:1 a pro dorostenky remízou 1:1. Splnila obě utkání očekávání?
Jsem moc ráda, že jsme mohli obě utkání odehrát. I přestože bylo znát, že holky mají skoro celé soustředění v nohách, tak bojovaly až do konce. Během obou utkání se objevily principy, které se snažíme holkám předat, což je velice pozitivní i do dalších zápasů. Dobré výsledky obou týmů jsou již jen pomyslnou třešničkou na dortu, vzhledem k předvedeným výkonům holek, které nás všechny potěšily.

Jak se začlenily nově příchozí hráčky ze starších žákyň do týmu dorostenek a dorostenky do týmu žen?
S postupným přechodem do vyšších kategorií jsme začali již na jaře, takže se holky navzájem znají delší dobu. Společné soustředění jen umocňuje postupné budování nových týmů a hlavně dobrých vztahů mezi holkami. Myslím si, že dívky zvládají přechod do vyšších kategorií velice dobře a snad tuto týmovost ukážou i při ostrých soutěžních utkání.

Už za 12 dní startuje 1.liga dorostenek. Teplické dívky čeká ostrý start se Slavií Praha. Jak se na novou sezónu těšíte?
My již tradičně začínáme soutěž s jedním z pražských „S“, takže hned na začátek nic jednoduchého. Samozřejmě do utkání půjdeme s cílem se poprat o každý míč a vytěžit maximum z každé herní situace. Myslím, že na novou sezónu se těšíme všichni. V mojí kategorii došlo k mnoha posunům hráček, jdeme tedy do sezóny s prakticky novým týmem. Dívky, které přišly z kategorie WU15 od trenérky Hoffmannové již znají základní principy, jak se chceme herně prezentovat a my se na to zase budeme snažit navázat dále. Pro mě osobně je velice důležité, aby holky vzaly za své, co jim na trénincích předáváme a dokázaly to předvést posléze i v soutěžních utkáních.

Stínadla TV