Obrázek článku

Přátelské utkání: Teplice - Neugersdorf 5:1 (3:0)

Teplický tým odehrál dnes první přátelské utkání v zimní přípravě, na umělé trávě na Stínadlech přivítal německý Oberlausitz Neugersdorf, v jehož dresu odehrál celé utkání například odchovanec Teplice Antonín Rosa.

První prověřil hostujícího brankáře v deváté minutě střelou z vápna Pavel Moulis, ale skóre se zatím neměnilo. Až ve 20. minutě využil zaváhání brankář Patrik Žitný a otevřel skóre, po další chybě gólmana pak o devět minut později zvýšil Siim Luts. Do poločasu už to bylo 3:0, když Vošahlík s Moulisem dobře sehráli brejkovou situaci a Moulis dobře umístěnou střelou rozvlnil síť potřetí.

Po změně stran a změně rozestavení měl velkou šanci v 53. minutě nováček Jan Kuchta, ale brankář jeho pokus vyrazil. Vzápětí ovšem Horovu přihrávku zblokoval hostující hráč rukou a kopala se penalta. Tu si vzal Jan Vošahlík, ovšem brankář Konečný míč vyrazil, pozorný Vošahlík však rychle zareagoval a dorazil ho do sítě. Neugersdorf dokázal snížit čtvrthodiny před koncem zásluhou Knechtela na 1:4, ale poslední slovo měli opět žlutomodří, po dalším penaltovém zákroku na Horu zahrával pokutový kop benjamínek Radosta a upravil výsledek na 5:1.

Teplice - Neugersdorf 5:1 (3:0)
Branky:
20. Žitný, 29. Luts, 40. Moulis, 54. Vošahlík, 84. Radosta z pen. - 74. Knechtel.
Sestava Teplic:
1. poločas:
Soukup - Hyčka, Jeřábek, Čmovš, Krob - Ljevaković, Kučera, Žitný - Moulis, Jindráček (25. Vošahlík), Luts.
2. poločas: Soukup - Knapík, Hošek, Shejbal - Radosta, Soungole, Trubač, Hyčka - Hora - Kuchta, Vošahlík.

Stínadla TV