Obrázek článku

​Nadační fond zaplatil Jáchymkovi intenzivní rehabilitace

Nadační fond FK Teplice znovu pomohl Jáchymovi z Proboštova, kterému uhradil intenzivní rehabilitace, v souhrnné výši 14 tisíc korun.

Jáchymkovi je 5 let a už od prenatálního období musel bojovat. Krvácení do mozku mu způsobilo atrofii tohoto důležitého orgánu. Následně tato nehoda způsobila dětskou mozkovou obrnu, mentální retardaci, epilepsii, vadu sluchu a celkové opoždění vývoje. „Jsme velmi rádi, že jsme znovu mohli Jáchymkovi pomoci. Víme, že je to velký bojovník a moc mu držíme palce." říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.



„Jáchymkovi rehabilitace probíhaly ambulantně jednou týdně intenzivně v místě bydliště. Byly zaměřené na na rozvoj dovednosti chůze s pohledu kvality (posílení všech svalů, snížení lordózy při vertikální poloze, změna derotace kyčlí a nohou, stimulace deformit dolních končetin) a kvantity (výdrž v samostatném stoji a nácvik chůze v interiéru). Jáchymek není prototyp nadšeného cvičence, ale paní fyzioterapeutka byla skvělá a opravdu se snažila, aby rehabilitace byla pro Jáchymka i zábavou, nejen dřinou", doplňuje maminka Marie.

 



I vy můžete pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV