Obrázek článku

Nadační fond pořídil Elence zdravotní lehátko

Nadační fond FK Teplice pomohl desetileté Elence z Krupky, pro kterou zakoupil speciální elektronicky nastavitelné zdravotní lehátko za 23 tisíc korun.

Elenka se narodila jako nedonošené miminko s váhou 1080g. Od svého narození statečně zápasí s řadou zdravotních komplikací, včetně opakovaných operací dutiny břišní či částečného odstranění tlustého střeva. Elenka má zavedenu kanylu a také vývod z žaludku (PEG), které ji pomáhají s trávením.


"Jsme velmi rádi, že jsme mohli Elence, která žije se svojí maminkou a třemi sestřičkami, takto pomoci. Moc jí držíme palce a jsme připraveni ji v budoucnu případně znovu podpořit,“ říká předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.

„Lehátko je pro nás velmi potřebné ohledně péče o tzv. PICC (centrální žilní vstup), který je potřeba ošetřovat ve sterilních podmínkách. Je skvělé, že lehátko je nejen omyvatelné, ale i polohovatelné. Moc si pomoci od Nadačního fondu FK Teplice vážíme a velmi nám to pomůže,“ doplňuje maminka Tereza.



I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV