Obrázek článku

​Nadační fond pořídil Vladimírovi elektrický pohon k invalidnímu vozíku

FK Teplice dlouhodobě spolupracuje s Centrem pro roztroušenou sklerózu Krajské zdravotní – Nemocnice Teplice a snaží se aktivně nejen prostřednictvím svého nadačního fondu podporovat lidi z regionu, kteří s touto nemocí statečně zápasí.

Tentokrát se rozhodl znovu pomoci panu Vladimírovi z Teplic, který se již více než třicet let léčí s roztroušenou sklerózou. „Jsme moc rádi, že jsme mohli Vladimírovi zakoupit speciální elektrický pohon HURT k invalidnímu vozíku a to za cenu 65 tisíc korun. Určitě si ho zaslouží a to nejen proto, co vše dělá pro ostatní lidi s roztroušenou sklerózou v teplické ROSCE, jejímž předsedou je již více než 15 let," upřesňuje předseda správní rady Nadačního fondu FK Teplice Martin Kovařík.

Vladimírovi roztroušená skleróza postupně poškodila i většinu svalů a kostí v jeho těle. Přesto se stalo jeho hlavním životním krédem: "Hýbat se a nevzdávat to!" I když Vladimír musel v minulosti skončit s milovanými túrami po horách či kolektivními sporty, tak pohyb a sport, včetně sledování teplického fotbalu, pro něj zůstali důležitou součástí každodenního života.

"Chtěl bych moc poděkovat Nadačnímu fondu FK Teplice za tento dar. Můj zdravotní stav je bohužel stále horší a navíc jsem si při pádu utrhl biceps na pravé ruce. Je to tak pro mě úžasná pomoc, neboť jízda na mechanickém vozíku byla pro mě již velmi namáhavá," říká pan Vladimír.



I vy můžete pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV