Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice pořídil Beátce polohovací postel

Nadační fond FK Teplice již podruhé v tomto roce pomohl osmileté Beátce, která žije se svou maminkou v Ústí nad Labem.

Beátka trpí kombinovanou dysfázií s poruchou komunikačních schopností. Také navštěvuje paní doktorku na nefrologii, protože má reflux ledvin, díky kterému ji často trápí záněty ledvin. Vedle toho zápasí i s těžkou mentální retardací a byla jí navíc diagnostikována epilepsie.

„Vzhledem k tomu, že je Beátka i hypotonická, trpí často také na záněty průdušek a při spaní se jí mnohdy hůře dýchá. Moc by potřebovala postel s polohovacím lamelovým roštem, u kterého lze nastavit tuhost bederní části“, obrátila se na Nadační fond FK Teplice před časem její maminka Veronika.

„Jsme moc rádi, že jsme mohli Beátce znovu pomoci a pořídit jí tentokrát postel Kelly s mechanickým polohovacím lamelovým roštem, který má 28 lamel uložených ve výkyvných kaučukových pouzdrech a popruh proti přetížení. U roštu lze navíc nastavit tuhost bederní části. Tento polohovací rošt umožňuje zvednutí hlavy v sedmi polohách a nohou v jedné poloze. Pevně věříme, že se na ní bude Beátce hezky spát,“ říká CSR manažer FK Teplice Vilém Kunz.



I vy můžete spolu s FK Teplice pomáhat prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedeného u ČSOB.

Stínadla TV