Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice a Konto našeho srdce doplatili lázně pro Nicolase

Nicolas Úbl je i přes nepřízeň osudu usměvavý a společenský devítiletý chlapec. Od narození je vážně nemocný v důsledku špatně vedeného porodu. Nicky trpí hydrocefalem, dětskou mozkovou obrnou, mentální retardací, epilepsií, poruchou řeči a má problémy se soustředěním. V současné době se zotavuje po úrazu, kdy s ním upadl řidič sanitního vozu na schodišti v plzeňské nemocnici. Řidič nešikovně na Nicolase upadl a zlomil mu jeho doposud zdravou levou nohu. Na konci loňského roku podstoupil mladý bojovník Nicolas již osmou operaci, protože lýtková kost špatně srostla.

Maminka Ivana požádala nejdříve Konto našeho srdce HC VERVA Litvínov o pomoc, konkrétně o finanční příspěvek na intezívní rehabilitační pobyt v teplických Kamenných lázních. Zde se Nicolas po operaci začne učit znovu chodit.

Celková rehabilitace stojí 98 700 Kč. Letos v létě zorganizovali Petr Mikeš, František Biro a Martin Půlpán charitativní rockový koncert Metalboří a výtěžek 50 000 Kč převedli na transparentní účet Konta našeho srdce. Do celkové částky chybělo ještě doplatit 48 700 Kč.

Na Nadační fond FK Teplice se následně obrátil náš partnerský hokejový klub HC VERVA Litvínov, zda-li bychom zbylou částku doplatili na půl. Samozřejmě jsme velmi rádi souhlasili a opět společně s hokejisty pomohli dobré věci.

Dva šeky na částku 24 350 Kč předali za Konto našeho srdce HC VERVA Litvínov útočník Pawel Zygmunt, obránce Radim Šalda a Libor Weber. Za Nadační fond FK Teplice předávali obránce Jan Shejbal, vedoucí A týmu a legenda klubu Pavel Verbíř a člen dozorčí rady Nadačního fondu FK Teplice Admir Ljevaković.

Stínadla TV