Obrázek článku

Jiří Jarošík: Nejvíc nás tlačí bota v útoku

Jiří Jarošík v hodnocení dnešního zápasu v Drážďanech prozradil, že po tomto zápase skončí testování řeckého útočníka Kartsambase, který v Teplicích nebude pokračovat. Teplický lodivod však vnímá, že jeho tým nejvíce trápí pozice v útoku, kam si přál přivítat novice ideálně už během soustředění v Břízkách.

Jak hodnotíte utkání s Dynamemem Dresden?
Určitě jsme nechtěli prohrát, ale domácí ukázali v prvním poločase, že byli lepší, měli větší kvalitu na balónu. My jsme se zlepšili ve druhé půli, ta byla od nás dobrá, byli jsme tam živější a lepší na balónu. Oboustranně myslím, že druhá půle byla lepší.

Oba německé zápasy spojuje, že se nepovedly první poločasy...
Jsme pořád ve fázi zkoušení, pořád zkoušíme hráče, dneska jsme tu zkoušeli řeckého útočníka a vždy když z toho někdo prověřený vypadne, tak je to většinou znát. Ono totiž není vůbec jednoduché hrát i proti třetí německé Bundeslize.

Co říci k testovanému řeckému útočníkovi Kartsambasovi?
Jeho mise u nás skončila, je bohužel fyzicky nepřipravený, takže mu poděkujeme, že přijel a budeme hledat dál.

Čeká vás soustředění, co na něm plánujete?
Už budeme chtít mnohem více ladit, teď nám skončila ta hrubá příprava. Doufám také, že dorazí nějaký hráč, protože vnímáme, že bychom potřebovali posílit. Asi jste sami viděli, že útok není rozhodně naše silná stránka. Sedmdesát metrů hrajeme celkem slušně, ale potom nejsme nebezpeční ve vápně. Vepředu nemáme o koho se opřít, takže tam nás čeká nejvíc bota.

Poté vás čeká generálka s Duklou v pátek od 17:00, tak tam už asi budete chtít ladit...
Je možné ještě pořád, že budeme i trošku zkoušet, protože uvidíme, kdo z hráčů se nám tu může objevit, ale na to jsme zvyklí a budeme s tím pracovat.

Stínadla TV