Obrázek článku

Teplický tým startuje přípravu!

Po třítýdenním volnu a týdenním individuálním kondičním bloku se dnes ráno opět sešel teplický tým před letní přípravou na nový ročník FORTUNA:LIGY. Ten bude rozlosován na středečním ligovém grémiu, na kterém se žlutomodří dozví s kým odstartují ligovou soutěž o posledním červencovém víkendu.

Trenér Jiří Jarošík přivítal hráče na stadionu v Teplicích, ale poté už se jeho svěřenci přesunuli do Dubí - Pozorky, kde se bude mužstvo celý týden připravovat a odehraje zde také sobotní zápas proti FK Ústí nad Labem, který se hraje od 11:00 hod. V Dubí najde mužstvo opět výborné podmínky pro přípravu.

Na startu letní přípravy se hlásilo několik nováčků, kteří se k teplickému týmu připojili. Asi nejvýznamnějším příchodem je stoper Soufiane Dramé, jehož podpis smlouvy v Teplicích se dolaďuje. "Jsme na všem dohodnuti a zbývá pouze lékařská prohlídka, po které podepíšeme smlouvu. Příchod stopera byl pro nás jednoznačnou prioritou po odchodu Mohameda Tijaniho. Věříme, že ho Soufiane dokáže nahradit," říká sportovní ředitel Štěpán Vachoušek o středním obránci, který v České republice působí od roku 2006 a prošel týmy Slovácka, Příbrami a Karviné.

K týmu se dále připojil na přestup krajní záložník Jakub Urbanec, kterého si Jiří Jarošík vytipoval v Prostějově, kde ho v úvodu minulé sezóny vedl. Povolení připravovat se s Teplicemi má také záložník Slavie Jakub Křišťan. Ten strávil poslední ročník na hostování ve Vlašimi, v jejímž dresu nastoupil v baráži právě proti Teplicím. Klub jedná se Slavií Praha o přestupu devatenáctiletého hráče.

V týmu bude pokračovat i Tomáš Kučera, jenž dnes podepsal prodloužení končící smlouvy, nové kontrakty podepsali rovněž Luděk Němeček a Ngosa Nsunzu. "S Tomášem jsme byli od konce sezóny v jednání, podpis se trošku opozdil kvůli jeho dovolené, ale jsme moc rádi, že jsme se dohodli, protože v jarní části po dlouhém zranění podával velmi dobré výkony, které věříme, že s herní praxí půjdou ještě nahoru," sděluje ředitel klubu Rudolf Řepka.

Z hostování v Ústí nad Labem se vrací dvojice Josef Švanda a Jakub Emmer, z B mužstva se do tréninkového procesu áčka zapojí Vicu Bulmaga, Mohamed Elmaghrabi, Jakub Hora, Dominik Procházka a Matyáš Vachoušek. V rámci testování se k týmu připojil také Roman Čerepkai ze Slovanu Bratislava, dvacetiletý útočník nastupoval ve Slovanu za druholigové B mužstvo, kde v patnácti zápasech nastřílel pět branek.

Výčet odchodů je poměrně dlouhý, ale většina z nich byla již předem avizována. Po konci hostování tým opustili Jan Čtvrtečka, Mohamed Tijani, Jan Fortelný, Václav Prošek, Matías Succar a Václav Sejk. Hostování skončilo rovněž Štěpánu Krunertovi, který jaro strávil na subhostování ve Vlašimi, ani zde si však nevybojoval pozici v základní sestavě, a tak na něj teplický klub neuplatnil opci na přesup z Dukly Praha.

Po konci smlouvy opustili dále tým Karel Hasil, Ondřej Mazuch, Jakub Mareš a také David Černý, který na jaře hostoval v Ústí nad Labem. Pavel Moulis míří na úvod přípravy na zkoušku do Dukly Praha.

Příchody:
Soufiane Dramé - v jednání přestup z MFK Karviná po konci smlouvy
Jakub Urbanec - přestup z Prostějova
Jakub Křišťan - v jednání přestup ze Slavie Praha
Jakub Emmer - návrat z hostování
Josef Švanda - návrat z hostování
Vicu Bulmaga - z B mužstva
Mohamed Elmaghrabi - z B mužstva
Jakub Hora - z B mužstva
Dominik Procházka - z B mužstva
Matyáš Vachoušek - z B mužstva
Roman Čerepkai - testy do 2. července

Odchody:
Jan Čtvrtečka - konec hostování
Karel Hasil - konec smlouvy
David Černý - konec smlouvy
Ondřej Mazuch - konec smlouvy
Mohamed Tijani - konec hostování
Jan Fortelný - konec hostování
Václav Prošek - konec hostování
Jakub Mareš - konec smlouvy
Václav Sejk - konec hostování
Matias Succar - konec hostování
Štěpán Krunert - konec hostování, neuplatnění opce
Matěj Radosta - pokračování hostování ve Varnsdorfu
Pavel Moulis - testy v FK Dukla Praha

Hráčský kádr pro letní přípravu:
Brankáři: Tomáš Grigar, Filip Mucha, Luděk Němeček.
Hráči: Alois Hyčka, Tomáš Vondrášek, Jan Knapík, Štěpán Chaloupek, Jan Shejbal, Ngosa Nsunza, Lukáš Mareček, Robert Jukl, Daniel Trubač, Patrik Žitný, Tomáš Kučera, Ladislav Kodad, Filip Žák, David Ledecký, Josef Švanda, Jakub Emmer, Mohamed Elmaghrabi, Jakub Urbanec, Vicu Bulmaga, Dominik Procházka, Jakub Hora, Matyáš Vachoušek, Jakub Křišťan, Soufiane Dramé, Roman Čerepkai.

Stínadla TV