Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice pomáhal v Domově pro seniory v Mostě

Nadační fond FK Teplice tentokrát rozdával radost v Domově pro seniory Barvířská v Mostě. Zde žije od roku 2016 také paní Danuše Matějovicová, která je upoutána na lůžko a trápí ji samota. "Právě proto jsme se za Nadační fond FKT rozhodli darovat ji psího společníka, terapeutického pejska," vysvětlit člen jeho správní rady Vilém Kunz.

Jedná se o jedinečného pejska, který byl vyvinutý speciálně pro seniory a lidi s postižením. Díky svému realistickému vzhledu a technologicky pokročilým funkcím je dokonalým společníkem třeba pro ty, kteří kvůli svému postižení nezvládnou péči o skutečného pejska. Pejsek má zabudované senzory, které reagují na pohyb a dotyk. Díky speciální technologii Barkback odpovídá na hlas zaštěkáním. Při pohlazení pejska je cítit tlukot jeho srdce. Dokonale hebký kožich imituje srst skutečného stěněte zlatého retrívra. Pejsek poskytuje široké možnosti využití při terapii osob s různými druhy znevýhodnění. "Opravdu velikou radost přinesl do našeho Domova pro seniory Barvířská v Mostě, dárek od Nadační fondu FK Teplice," uvedla vedoucí tohoto zařízení Jitka Vlasáková.

Slzy štěstí a radost paní Matějovicové z nového společníka, který zmírní její osamělost, jsou samy o sobě velkým poděkováním, díků za taková potěšení však není nikdy dost, a proto si dovolíme ještě citovat slovní poděkování paní Danuše: "Děkuji strašně moc, mám takovou radost, budu mu říkat Alík."

Stínadla TV