Obrázek článku

Nadační fond FK Teplice pomohl Terezce z Teplic

Terezka navštěvuje desátou třídy Základní a praktické školy Arkádie, o.p.s. v Teplicích, kde také žije se svou maminkou. Obě se velmi statečně snaží i za pomoci řady odborníků (např. neurologa, fyzioterapeuta či psychologa) vypořádat s řadou Terezky zdravotních komplikací, ať již jde o těžkou mentální retardaci, dysfunkci řeči, ADHD či poruchu interakce a jemné motoriky.

Nejen tyto skutečnosti znamenají řadu finančních výdajů, které se snaží Terezky maminka, jež je navíc sama v invalidním důchodu druhého stupně, často nelehce zabezpečit. "Rozhodli jsme se proto i my pomoci a za Nadační fond FK Teplice nechali vyrobit u nábytku Paul Terezce prodlouženou postel s vyšší nosností," říká člen správní rady nadačního fondu FK Teplice Vilém Kunz.

O tom, že postel, jejíž pořízení vyšlo na necelých deset tisíc korun, udělala Terezce obrovskou radost, svědčí i slova její maminky: "Chci vám z celého srdce poděkovat za speciální postel. Terezka je nadšená a má z ní opravdu velkou radost. Moc si toho vážíme."

Pomoc dalším potřebným můžete i Vy prostřednictvím transparentního účtu Nadačního fondu FK Teplice: 293310060/0300 vedený u ČSOB.

Stínadla TV