Obrázek článku

​FK Teplice nejlepším českým klubem v žebříčku RESPONSIBALL

Prestižní nezisková organizace RESPONSIBALL zveřejnila v uplynulých dnech svůj žebříček hodnocení ligových soutěží a klubů na základě ESG kritérií, ty se skládají z hodnocení environmentálního, sociálního a správního. V rámci hodnocení jsou posuzovány například CSR aktivity klubů, transparentnost a mnoho dalších kritérií. V žebříčku ligových soutěží se česká nejvyšší soutěž umístila na 19. místě v celosvětovém žebříčku, FK Teplice pak na 108. místě v celosvětovém žebříčku klubů, Teplice pak současně byly také vůbec nejúspěšnější českým týmem.

RESPONSIBALL vydává žebříček od roku 2011 a loňský ročník zahrnoval v mezinárodním žebříčku 350 klubů z 24 zemí. Odkazy na jednotlivé žebříčky RESPONSIBALL za rok 2021 najdete níže pod článkem. "V posledních dvou až třech letech nabývá hodnocení sportovních organizací podle našich kritérií ESG na významu. Fotbal, sport s největším vlivem, musí jít příkladem," říká Rolf Schwery, předseda vědeckého poradního sboru RESPONSIBALL.

Nejlépe hodnoceným světovým klubem byl v loňském roce Real Madrid před FC Kodaň a VFL Wolsburg. Teplický klub se umístil na 108. místě, jako nejlepší český tým. Až za týmem za Stínadel se v žebříčku umístil například Inter Milan, Olympic Lyon, AS Roma nebo Neapol.

RESPONSIBALL žebříček zemí.

RESPONSIBALL žebříček klubů.

RESPONSIBALL žebříček českých klubů.

Stínadla TV