Obrázek článku

Teplice - České Budějovice 1:3 (0:1)

V poslední přátelském zápase před startem ligové soutěže dnes tepličtí hráči přivítali na domácí půdě Dynamo České Budějovice, tedy soupeře se kterým již mají odehrány oba letošní ligové zápasy. Trenér Zdeněk Ščasný vyslal do boje základní sestavu, která nejspíše bude velmi podobné té, která se postaví proti Baníku Ostrava příští sobotu.

V prvním poločase tepličtí drželi většinu času míč na svých kopačkách, jenže do přímého ohrožení branky se ne a ne dostat. Ohrozit Křížka v brance Budějovic se povedlo až ve 20. minutě tvrdou ranou z přímého kopu Horovi. Po půlhodině hry šli překvapivě do vedení hosté, když se trefil mladý záložník Pešek. Vyrovnání měl na noze na druhé straně Ljevakovič, ale ani jeho tvrdá rána nakonec nezamířila do sítě.


Po změně stran byli žlutomodří blízko vyrovnání, tvrdou ranou protáhl brankáře Vachoušek. Další příležitost měl Admir Ljevakovič, který se řítil na branku sám, jenže ani on na Křížka nevyzrál. Ljevakovič si branku nechal až na 71. minutu, kdy se trefil po narážečce se Salamim levačkou. Ljevakovič pokračoval ve skvělém výkonu a připravil šanci Chukwumovi, ale ten trefil jen brankáře. Když už to vypadalo na remízový konec, tak rozhodl o výhře Dynama Zdeněk Linhart a vzápětí ještě navýšil vedení hostí Michal Škoda, tepličtí tak prohráli 1:3.

Teplice - České Budějovice 1:3 (0:1)
Branky:
71. Ljevakovič - 29. Pešek, 88. Linhart, 90. Škoda.
Sestava Teplic: Grigar - Vondrášek (46. Chukwuma), Lüftner (46. Takács), Jablonský (46. Hošek), Krob - Ljevakovič, Vachoušek (60. Mozol) - Hora, Balázs (60. Táborský), Nivaldo (60. Salami) - Potočný.

Stínadla TV