Obrázek článku

Jakub Hora: Lepší začátek jsem si nemohl přát

Jakub Hora odehrál včera proti Baníku Ostrava vůbec první soutěžní zápas za FK Teplice a hned se v něm uvedl brankou, když zakončil zblízka akci Potočného s Vůchem. Za svůj výborný výkon si Hora vysloužil ocenění Hráč zápasu, kterého volí fanoušci přes oficiální mobilní aplikaci SYNOT ligy.

Premiéra za Teplice okořeněná gólem...

"Asi ten nejlepší možný začátek, jaký jsem si mohl přát."


Jak jsi ten zápas prožíval, byla to ubojovaná výhra 1:0...

"Byl to hodně náročný zápas, oba týmy věděly o co hrají. My jsme měli dobrý začátek, já tam měl střelu a vzápětí Krobík hlavičku, oni se podle mě do žádné vyložené šance nedostali. Měli jsme dát v první půli dva góly, aby se nám lépe dýchalo. I v druhé půlce byly šance skóre navýšit. Asi jsme si tu výhru víc zasloužili."

Celkově těch šancí bylo hodně, zváěr jste si tedy mohli rozhodně udělat klidnější...

"To jsme mohli! Chtělo to proměnit nějakou šanci. Kdyby to bylo 2:0, tak by i Ostrava se dostala trošku dolů v hlavách. Takhle jsme potřebovali vedení hlavně ubránit a podvědomě jsme se trošku zatáhli, zaplať pán bůh, že se nám to podařilo."

Výhra je důležitá i směrem k pořadí v tabulce...

"Je to tak, jsme před Ostravou na pátém místě. Navíc víme, že i týmy ze spodku tabulky ztráceli, takže se nám bude hned lépe dýchat, i když my chceme hrát o poháry!"

Teď pojedete dvakrát ven, dodá vám tahle výhra na klidu?

"Klidnější být můžeme, ale výhry potřebujeme i venku! Když chceme hrát nahoře, tak doma vyhrávat nestačí. Kádr máme natolik kvalitní, že musíme bodovat i venku!"

Stínadla TV