Obrázek článku

V sobotu přijede na Stínadla Liberec

​Na Stínadla přijede v sobotu zklamaný Slovan Liberec k derby s Teplicemi, proti nimž se mu v posledních zápasech daří. Žlutomodří ale mají formu, na stadionech Slavie a Plzně se blýskli vynikající hrou, doma si bez problémů poradili s o záchranu bojující Příbramí. Jak zápas 23. kola ePojisteni.cz ligy skončí? To budeme vědět okolo 20. hodiny, kdy v svatostánku „sklářů“ vyvrcholí.

Liberečtí ve středu večer vypadli z domácího MOL Cupu, který pro ně byl poslední možností, jak se dostat do pohárové Evropy, když od Zlína dostali doma čtyři góly. „Byl to pro nás klíčový zápas jara. O to větší zklamání teď cítíme. Bohužel jsme ze hry o Evropu venku,“ hledal těžko slova Jan Polák, navrátilec do sestavy Slovanu.

Mužstvo zpod Ještědu ale na Teplice v poslední době umí, z posledních tří zápasů má skvělou bilanci devíti získaných bodů a skóre 7:0. „Liberec je pro nás vždy nepříjemný soupeř. Před rokem jsme od něj dostali doma trojku, na podzim jsem pak prohráli 0:2 po tragickým výkonu. Věřím, že když teď dáme první gól my, tak se to otočí na naši stranu. Když si na ty nevydařený zápasy vzpomenem, tak máme o motivaci navíc,“ říká kapitán týmu Admir Ljevaković.

Liberec v lize ještě není zachráněný, i když se mu na jaře už začíná dařit, naposledy doma porazil Karvinou. Nyní má na patnáctou Jihlavu náskok šesti bodů. V jeho dresu najdeme i exteplické Vůcha, Breiteho nebo Potočného. Právě ten dal Karviné jednu ze dvou branek. My se hlavně musíme připravit na celý Liberec, není to jen o Potokovi, i když je nepříjemný, ta jeho levačka… Musíme udělat vše proto, aby to na naší bránu levačkou neměl prostor pouštět,“ respektuje „Ljeva“ kvality bývalého spoluhráče.

I Teplice ale mají celou řadu kvalitních hráčů, zvlášť v posledních zápasech se začíná naplno projevovat. To nezůstává stranou zájmu médií, které žlutomodrým začínají dávat velký prostor. Například čtvrteční Sport se „sklářům“ věnoval na celé straně.

V dresu teplického celku najdeme nejlepšího nahrávače ePojisteni.cz ligy. Je jím Jan Krob. Víte, že přihrál svým spoluhráčům už na devět branek?

Svěřenci kouče Daniela Šmejkala se budou snažit předvést výborný výkon i v sobotu. Kapitán Ljevaković si přeje, aby v hledišti byla co největší návštěva. „Mně bylo těch fanoušků, kteří za námi do Plzně přejeli, líto, protože to nedopadlo podle představ nás všech, neužili jsme si oslavu vítězství. Věřím ale, že naše výkony nalákají fanoušky na sobotu, že v hledišti bude ještě víc lidí, než bylo minule na Příbram.“

Prvních 1000 lidí, kteří na Stínadla v sobotu ve čtvrt na sedm dorazí, dostane u vchodů D a E tleskadlo. Na prvních 300 dětí čekají balení multivitamínových želatinek Rakytníček.

Stínadla TV