Obrázek článku

Juniorka vstoupila do soutěže excelentně!

Skvělý vstup do nové juniorské soutěže si připsala teplická juniorka v utkání s pražskou Spartou. Trenér Martin Dolinský do zápasu nasadil Moulise a Krátkého z A mužstva.

Prvních pět minut nové sezóny bylo pro žlutomodré doslova snových. Hned po minutě hry dostal Moulis balón za obranu, obešel brankáře a skóroval. Tři minuty poté vybojoval Krátký míč ve vápně a Gabčo ho dorazil do sítě - 0:2.


Po dvanácti minutách to mohlo být dokonce o tři góly, Krátký vybídl Česláka, který trefil jen brankáře. Následně se přeci jen osmělila také Sparta, ale veškeré náznaky jejich šancí zlikvidovala obrana či brankář Lukáč.

Do poločasu měli ještě tři dobré příležitosti tepličtí, nejprve Kodeš tečoval míč po rohovém kopu a domácí obránce musel vykopávat z brankové čáry, poté Moulis prováhal ideální čas na střelu a v závěru ještě Krátký zbrzdil sólový únik.

Po změně stran aktivita hostí nepřestávala, Česlák se snažil obstřelit brankáře, ale pouze ho trefil. V 57.minutě si Krátký efektně obhodil obránce, který ho zastavil jen za cenu faulu, po němž se kopala penalta. Tu bezpečně proměnil Kodeš a o třech bodech pro žlutomodré bylo rozhodnuto. V 90.minutě navíc mohli žlutomodří náskok ještě navýšit, po šajtli Kulhánka ovšem zakročil domácí brankář a utkání tak skončilo 3:0 pro Teplice. Už ve čtvrtek čeká juniorku první domácí zápas, v Krupce nastoupí od 17:00 proti Bohemians 1905.

Sparta Praha U21 - Teplice U21 0:3 (0:2)
Branky:
2.Moulis, 5.Gabčo, 58.Kodeš.
Sestava Teplic: Lukáč - Mel.Shkreta, Šalda, Bubeníček, Memeti - Polák, Kodeš (66.Mat.Shkreta) - Kratký (71.Špírek), Česlák (83.Karel), Gabčo (46.Verbíř) - Moulis (77.Kulhánek).

Stínadla TV