Obrázek článku

Jakub Hora: Na pravém beku mám víc prostoru

Tradiční fotbalové pořekadlo "nemáš fleka hraješ beka" jakoby naplno vyslyšel před pátečním zápasem s Plzní Jakub Hora. Ten kvůli zranění kotníku vynechal většinu z letní přípravy a proto si musel na návrat do základní jedenáctky počkat až do čtvrtého kola. Při zranění Patrika Dresslera přišel návrat na postu pravého obránce a čtyřiadvacetiletý hráči si ho nemohl vynachválit.

Jak jsi prožíval návrat do sestavy?

"Těšil jsem se na návrat do sestavy, v přípravě jsem dlouho netrénoval po zranění po zranění v jednom z první přáteláků. Na začátku ligy jsem šel do zápasů jako střídající, tak jsem se těšil až budu moct odehrát celé utkání. Vyšlo to proti Plzni, takže jsem si to moc užíval."


Vrátil jsi se na post, na který se s tebou počítalo, když jsi v zimě přicházel...

"Trenér Ščasný mě přiváděl jako pravého obránce, pak trenér Rada se mnou počítal do zálohy, ale teď jsem zase zaskočil v obraně."

Byl jsi rád, že můžeš naskočit aspoň v obraně? Záloha teď hraje totiž velmi dobře...

"Celá ofenziva hraje dobře, takže těžko tam někoho nahrazovat. S trenérem jsme se teď tedy domlouvali, že budu hrát pravého obránce."

Jak si vnímal čekání na to, kdy se do sestavy vrátíš?

"Věřil jsem si, že se do sestavy vrátím, bohužel to vyšlo kvůli zranění Patrika Dresslera, což je smůla, ale já měl podobnou smůlu v přípravě. To je prostě fotbal."

V neděli vás čeká Liberec, což bude hodně těžký soupeř...

"Liberec se hodně zvednul, mají velmi dobrý tým, ale my tam pojedeme vyhrát. Chceme vyhrát každý zápas a s tím pojedeme i do Liberce."

Jak berete herní systém, který trenér Vavruška zavedl a ve kterém se snažíte napadat hodně vysoko?

"Hodně jsme to s trenérem probírali a i my jsme rádi, že napadáme takhle vysoko, máme pak mnohem blíže k brance, což je super."

Vyhovuje to i tobě, že můžeš na pravém obránci hrát ofezivněji?

"Tím, že trenér chce hrát hodně vysoko, tak já jsem i na pozici pravého obránce na hřišti na místě, kde za jiného trenéra bych byl jako záložník, což mi vyhovuje. Navíc na pravém obránce mám víc prostoru než v záloze a navíc mám vše před sebou, takže můžu útočit."

Stínadla TV