Obrázek článku

Ústí nad Labem - Teplice 0:2 (0:0)

Hned čtyři změny oproti minulému utkání udělal v sestavě Jiří Plíšek pro derby s Ústím nad Labem. Poprvé v základní sestavě tak nastoupil stoper Jan Hošek, který přišel nedávno ze Slavie.

Hned v úvodu utkání se skvěle uvolnil Mareš a krásnou ranou z dobrý pětadvaceti metrů protáhl Radima Nováka. Další šance však přišly až po půlhodině hry. Pavel Verbíř si na zadní tyči počíhal na centr z levé strany, ale netrefil míč ideálně a ten zamířil mimo.


Největší příležitost teplických přišla pět minut před přestávku, Vidlička poslal přihrávku na osamoceného Zoubeleho, který tváří v tvář Novákovi zaváhal a trefil pouze tělo brankáře, z následné dorážky se neprosadil ani agilní Mareš.

I v druhém poločase byli tepličtí aktivnější. Kalivoda poslal ke sprintu za obranu Mahmutoviče, jenže ten z úhlu nevtěsnal zakončení mezi tři tyče. Na druhé straně se poté ukázal teplický mladík Jindráček, který v Ústí hostuje, uvolnil se a z úhlu protáhl Tomáše Grigara.

Gólový zářez si však přeci jen připsali žlutomodří, Aidin Mahmutovič špičkou kopačky usměrnil centr z pravé strany za záda Radima Nováka. Jiří Plíšek se nenechal vedení ukolébat a poslal na hřiště dalšího útočníka pro potvrzení výsledku. Tento tah se mu vyplatil dokonale, protože po centru Davida Kalivody uplatnil Libor Došek svůj čih na góly a hlavičkou do protipohybu gólmana zvýšil na 0:2. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu a tepličtí hráči si tak připsali první tři body v nové sezóně.

Ústí nad Labem - Teplice 0:2 (0:0)
Branky:
73.Mahmutovič, 82.Došek.
ŽK:
20.Hyčka, 74.Doležal. - 63.Vidlička.
Rozhodčí:
Zelinka - Chytil, Košec.
Diváci: 7315.
Sestavy:
Ústí:
Novák - Polák, Džuban, Valenta, Hyčka - Doležal (89.Veverka), Zachariáš, Martykán, Volek (81.Benčík) - Jindráček, Kraut (73.Krbeček).
Teplice: Grigar - Vidlička, Hošek, Matula, Rosa - Verbíř (76.Došek), Ljevakovič, Kalivoda, Zoubele (70.Vondrášek) - Mareš, Mahmutovič (89.Siva).


Stínadla TV