Obrázek článku

Hošek odehrál celý zápas za jednadvacítku

Celých devadesát minut odehrál v prvním barážovém zápase o ME proti Řecku Jan Hošek. Čeští mladíci zvládli utkání naprosto famózně a zvítězili 3:0, čímž si vytvořili perfektní pozici pro odvetu.

Trenér Jakub Dovalil utkání hodnotil pro svazový web takto: „Výsledek je moc dobrý, ale je to jen poločas. Rozhodně nepodléháme nějaké euforii. Zápas si v klidu rozebereme, protože tam bylo z naší strany dost chyb. Zejména po našem druhém gólu jsme místo toho, abychom se uklidnili, začali chybovat. Podržel nás brankář Vaclík, ale to nebylo poprvé, takto chytá celou kvalifikaci. Řekové byli dobří na míči, dokázali toho využívat v kombinaci. Když začali nakopávat míče, už nebyli tak nebezpeční. Musíme se plně koncentrovat na odvetu, důležité bude, abychom nedostali první gól.“ 


Česká republika "21" – Řecko "21" 3:0 (2:0)
Góly:
1. Vošahlík, 20. pen. Pekhart, 77. Kozák
Rozhodčí: Studer – Pozzo, Helbig (vš. Švýcarsko)
Žluté karty: 45. Mazuch, 89. Kozák - 20. Siovas, 42. Koutsianikoulis, 62. G. Papadopoulos, 89. K. Papadopoulos
Diváci: 3706
Sestavy:
Česká republika "21":
Vaclík – Vácha, Mazuch, Hošek, Čelůstka – Gecov – Vošahlík (66. Morávek), Černý (77. Dočkal), Hořava, Kovařík – Pekhart (55. Kozák). Trenér: Jakub Dovalil.
Řecko "21": Giakoumis – Skondras, K. Papadopoulos, Siovas, Ioannidis – Gkentsoglou (59. Pliatsikos) – Dimoutsis, Vassilakatis (46. Theod. Papazoglou), G. Papadopoulos, Koutsianikoulis (66. Fortounis) – Karelis. Trenér: Georgios Georgiadis.

Stínadla TV