Obrázek článku

Teplice - Hradec Králové 2:1 (0:1)

Problémy s kraji obrany musel před zápasem s Hradcem Králové řešit Jiří Plíšek, tradiční krajn í obránci Vidlička s Rosou museli pykat za čtyři žluté karty. Na pravou stranu se tak postavil Matej Siva, na levou Jan Hošek.

Tepličtí sice od úplného úvodu drželi míč, ale proti zataženému bloku Hradce se těžce prosazovali. Navíc jim těžký direkt zasadil přesně mířenou rano k tyč v deváté minutě Pokorný. Zaskočení domácí se nemohli dostat do kloudné šance, za zmínku stojí pouze pěkná Marešova střela těsně před přestávkou.


Do druhé půle Jiří Plíšek stáhl Jana Hoška a Davida Kalivodu, místo nich na hřiště poslal Vlastimila Stožického s Pavlem Verbířem. Povedené se však ukázalo především až třetí střídání v 76.minutě, kdy na hřiště vyslal Lukáše Zoubeleho. Právě ten o čtyři minuty uklidil po závaru míč do branky a vyrovnal.

Tepličtí se nevzdali ani snu o výhře a dokonce k němu také dokráčeli. Matej Siva, kterému se předtím nedařilo, předvedl krásný průnik po pravé straně, nahrál před branku Zoubelemu, jenž z otočky vybídl ke skórování Mahmutoviče a vítězství bylo na světě! To posunulo žlutomodré na druhé místo tabulky minimálně do odehrání zbývajícího programu 13.kola.

Teplice - Hradec Králové 2:1 (0:1)
Branky:
80.Zoubele, 88.Mahmutovič - 9.Pokorný.
Rozhodčí: Adam - Košec, Teuber.
Diváci: 2895.
Sestavy:
Teplice:
Grigar - Siva, Smejkal, Matula, Hošek (46.Stožický) - Čajič (76.Zoubele), Ljevakovič, Kalivoda (46.Verbíř) - Vondrášek, Mahmutovič, Mareš.
Hradec Králové: Hanuš - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Fischer, Pokorný (78.Černý), Janoušek, Poděbradský - Rezek, Dvořák (89.Hájovský), Pilař (86.Kocourek).


Stínadla TV