Obrázek článku

Štěpán Vachoušek: Odměna do kabiny bude zajímavá

Štěpán Vachoušek je jedním z hráčů v teplické kabině, kteří během své kariéry prošli Slavií. Kromě něj si za sešívané zahráli také Jan Hošek, Martin Slavík nebo David Kalivoda, proto teplický špílmachr slibuje, že odměna pro kabinu bude za tento zápas jistě zajímavá.

Štěpáne, velkou část přípravy jsi promarodil, ale generálku i první dvě jarní kola jsi odehrál v základní sestavě, takže jak se nyní cítíš?

"Cítím se určitě lépe, každým zápasem je fyzická kondice lepší, ale ještě to není úplně ideální, to vím sám. Budu se snažit, aby to bylo co nejrychleji dobré."

Slavii se letos nedaří, ale i přesto zápas tam pořád zůstává svátkem...

"Každý zápas v Praze ať už na Spartě nebo na Slavii je výjmečný. Oba týmy mají stadiony jedny z nejlepších u nás. Slavii se nedaří asi proto, že předělává celý tým. My tam jedeme s tím, že chceme vyhrát. Šance jsou otevřené, pokud budeme plnit co máme a hrát zodpovědně, tak máme šanci uspět."

Pro tebe je zápas asi dvojnásob zajímavý...

"Samozřejmě, nějaká prémie za vítězství bude do kabiny vypsaná a myslím, že nebudu sám, kdo ji vypíše, protože nás tam je víc hráčů, kteří jsme prošli Slavií, takže ta prémie bude pro kabinu zajímavá. (úsměv)"

Slavie ukázala v posledním zápase v Liberci určité zlepšení...

"Nemůže trvat do nekonečna, že se jim nebude dařit. Určitě budou chtít nyní body doma potvrdit. Na nás je, abychom jim to překazili."

Berete zápas i tak, že byste mohli pomoci Ústí, které jste v neděli obrali o body, tak nyní zase můžete připoutat Slavii ke spodku tabulky a vykřesat pro ně naději?

"Musíme se v první řadě hlavně koukat sami na sebe, aby naše hra byla zase o kus lepší. S Ústím spolupracujeme, takže bychom mu samozřejmě rádi p

Stínadla TV