Obrázek článku

Juniorka zakončila sezónu těsnou prohrou v Brně

V posledním utkání letošního ročníku Juniorské ligy čekal na teplické hráče svátek v podobě televizního utkání v Brně. Zápas sice vypadal po úvodní desetiminutovce rozhodnutě, ale žlutomodří se nevzdali a nakonec soupeři cestu za titulem hodně znepříjemnili.

Už ve druhé minutě domácí otevřeli skóre po přímém kopu, který do branky uklidil hlavou Buchta. O pět minut později se prosadil tečovanou ranou Glaser a s Teplicemi to vypadlo hodně bledě. Pak ovšem svěřenci Martina Dolinského začali Brno přehrávat a vytvářeli si také šance. Kulhánek a následně také Kodeš ovšem mířili mimo. Až čtyři minuty před poločasem dorazil Polák střelu Kulhánka do sítě a zdramatizoval průběh utkání.


Po změně stran měli žlutomodří doslova na hlavě vyrovnání, nejprve vychytal domácí brankář takřka neuvěřitelným zákrokem hlavičkujícího Kulhánka, míč se dostal k Soukupovi, který ho hlavou poslal do branky, jenže z ofsajdového postavení. Poté už si tepličtí vážnější šanci, i přes herní převahu, nevypracovali a Brno tak může slavit první místo z premiérového ročníku soutěže juniorek.

Brno U21 - Teplice U21 2:1 (2:1)
Branky:
2.Buchta, 8.Glaser - 41.Polák.
Rozhodčí: Marek - Hájek, Šenkýř.
ŽK: 63.Glaser - 4.Kopas, 52.Kulhánek, 77.Soukup.
Sestava Teplic: Lipš - Kopas (68.Vošmik), Šalda, Bubeníček, Hlaváček - Strada, Polák, Jursa (46.Soukup), Vůch (83.Shkreta Mat.) - Kodeš (76.Špírek), Kulhánek (60.Kukačka)

Stínadla TV