Obrázek článku

Petr Heidenreich: Je pro nás ctí hostit Svátek fotbalu

Už podruhé se v Teplicích odehraje finále největšího dětského fotbalového turnaje v Evropě. McDonald´s cup navíc letos při svém finále nazvaném Svátek fotbalu vyvrcholí poprvé také pro mladší kategorii. V Teplicích se tak sejde víc než pět stovek dětí. Co to pro teplický klub znamená jsme se zeptali Petra Heidenreicha, ředitele pro obchod, marketing a komunikaci FK Teplice.


"Je pro nás velkou ctí, že nám tohle velmi prestižní finále bylo svěřeno už podruhé. O finále je mezi kluby velký boj a to, že jsme ho dostali už podruhé naznačuje, že se u nás organizátorům líbí a spolupráce s naším klubem probíhá na výbornou."

Od kdy se na finále pracuje?

"Jedná se o patnáctý ročník, takže jde o významný mezník v historii turnaje, proto se na finále už dlouho dopředu pracovalo a pracuje. Od začátku roku proběhlo několik organizačních schůzek a já věřím, že je vše nachystáno tak, aby Svátek fotbalu běžel jako po drátkách."

Proč volba padla už podruhé v historii na Teplice?

"Všichni oceňují naše perfektní zázemí a právě proto padla volba na Teplice. Poprvé v historii hraje na finálovém turnaji také mladší kategorie. Všichni zaměstnanci se turnaji velmi věnují, protože jde o obrovskou reklamu pro náš klub."

Jak vnímáte tento turnaj?

"Zraky celé republiky budou upřeny na Teplice a bude vidět, že FK Teplice umí takovou megaakci zorganizovat. Pro mladé hráče bude jistě obrovským zážitkem zahrát si na stadionu, kde se hraje Gambrinus liga a kde nastupuje také česká reprezentace.

Navíc je tu pro ně v pondělí další lákadlo...

"Ano, přijede Petr Čech a pro nás je to velmi prestižní, protože mít možnost přivítat čerstvého vítěze Ligy mistrů se jen tak nepoštěstí, takže samozřejmě i na toto se velmi těší nejen děti, ale také my."

Může se na turnaj přijít podívat také veřejnost?

"Samozřejmě, zápasy na Mexiku i na hlavním stadionu budou přístupné divákům a my budeme moc rádi, když přijdou podpořit mladé hráče. Velkým lákadlem bude pro fanoušky už zmiňovaná účast Petra Čecha na pondělním slavnostním zahájení a pak také úterní exhibiční zápas týmu Pavla Verbíře proti týmu McDonald´s. Znovu tak uvidí teplickou legendu, jak se prohání po stínadelském trávníku."

Stínadla TV