Obrázek článku

David Vaněček přichází posílit útočné řady Teplic, opačným směrem míří Marek Krátký

FK Teplice se v adventním čase dohodl s Hradcem Králové na přestupu hrotového útočníka Davida Vaněčka, od kterého si slibují posílení útočné řady. Do východočeské metropole jako součást dohody směřuje Marek Krátký. Oba hráči ještě dolaďují konečnou podobu svých hráčských smluv a rovněž čekají na pozitivní výsledek zdravotní prohlídky, kluby se však již vzájemně dohodly na řešení otázky přestupu.

Marek Krátký nastoupil za Teplice ke 14 ligovým zápasům, v poslední době však mládežnický reprezentant České republiky z ligového kádru vypadl. "Trvalé prosazení do ligového kádru se u Marka ukázalo jako problematické, k čemuž nepomohly ani časté změny trenérů v poslední době. Proto jsme Markovi vzhledem k jeho kariéře doporučili nabídku na přestup do Hradce Králové využít," vysvětluje sportovní ředitel Jan Skýpala. Teplice v budoucnu mohou participovat na případném dalším prodeji hráče a přejí Krátkému úspěšný boj o postup do SYNOT ligy.


Odchovanec plzeňského fotbalu, čtyřiadvacetiletý útočník David Vaněček, ze svého domovského klubu dlouho putoval po hostováních než v létě 2013 přestoupil do Hradce Králové, ve kterém v 54 zápasech vstřelil 22 branek a byl ústřední postavou hradeckého postupu na jaře 2014. "Slibujeme si od něj zvýšení produktivity celého týmu. Věřím, že naše záložní řada připraví Davidovi dostatek brankových příležitostí, aby mohl potvrdit, že je gólovým útočníkem."

Klub je předběžně s Davidem Vaněčkem domluven na podmínkách smlouvy, připravuje však lékařskou prohlídku, která proběhne zřejmě až v povánočním čase. V případě Vaněčeka jde také o bývalého mládežnického reprezentanta České republiky. Útočník měří 192 centimetrů a váží 92 kilogramů, v SYNOT lize vstřelil mimo jiné branku Teplicím v posledním kole loňské sezóny.

Stínadla TV