Obrázek článku

Juniorka zničila Jablonec a stoupá tabulkou

Teplická juniorka dnes na domácí půdě přivítala Jablonec. Žlutomodří nastoupili v sestavě s Janem Hoškem z A mužstva a testovaným Ademem Hodžičem, Jablonec pak přivezl ligisty Moulise, Mišůna a Crnkiče. Utkání tak slibovalo zajímavý souboj. Ten se však nakonec změnil v jednostrannou záležitost.

Už v jedenácté minutě otevřel skóre Denis Laňka, který se dostal do úniku a i přes souboj s obráncem se mu povedlo skórovat. Ještě do poločasu to bylo 2:0, když se po pěkné kombinaci a krásné střele prosadil Daniel Richter.


Aby žlutomodří nenechali nic náhodě a svou výhru definitivně ztrvrdili, tak přidali hned po změně stran třetí branku. Laňka dostal míč do dalšího úniku a precizním obstřelem rozvlnil síť. V 67. minutě pak vystihl střídající Nathan Dzaba odkop hostujícího brankáře a míč se od něj odrazil do branky, takže na ukazateli svítilo již 4:0. Deset minut před koncem přidal svou druhou branku v utkání také Daniel Richter, hosté už poté jen kosmeticky upravili výsledek v nastaveném čase, kdy snížil Crnkič.

Svěřenci Jakuba Pekaře tak dosáhli na třetí výhru v řadě a stoupají díky tomu tabulkou. Nyní jsou již na šesté příčce.

Juniorská liga:
Teplice U21 - Jablonec U21 5:1 (2:0)
Branky:
11. a 49. Laňka, 39. a 82. Richter, 67. Dzaba - 90. Crnkič.
Sestava Teplic: Skalák - Horvát, Hošek, Heger (73. Popovych) - Stibor (51. Procházka D.), Kodeš, Hodžič, Urma - Richter - Uhlíř (62. Dzaba), Laňka.

Stínadla TV