Obrázek článku

Hned šest teplických hráčů povoláno do reprezentace

Nadcházející reprezentační termín se bude týkat hned šesti mladých hráčů FK Teplice, kteří pocestují na srazy celkem pěti národních asociací, do Konga, Bosny a Hercegoviny, na Slovensko, do Albánie, Jan Filip s českou devatenáctkou do Holandska a Milan Procházka se sedmnáctkou na evropskou kvalifikaci do Švýcarska

První jarní trefa do sítě Příbrami naší nové akviziceFranci Litsingiho možná zajistila reprezentační pozvánku na kvalifikační utkání Konga proti hostům z Gabonu. Reprezentační sraz začne pro evropské hráče v Paříži ihned v pondělí 18.3., tedy den po našem ligovém utkání v Jablonci. Později v týdnu se evropská skupina hráčů přesune do domovského Pointe Noire v Kongu. Litsingi může nastoupit ke svému třetímu reprezentačnímu startu. „Jsem moc rád, že se vracím do reprezentace po delší odmlce a už se moc těším na sraz, který nás čeká,“ říká Franci Litsingi.

Aldin Čajič se podruhé za sebou dostal do nominace týmu U21 Bosny a Hercegoviny, a to na přátelské utkání proti Makedonii. Po listopadovém debutu proti Polsku 0:0 tak má reálnou šanci dostat se do výběru pro červnovou kvalifikaci. Utkání proti Makedonii se hraje v hlavním městě Sarajevu v úterý 26. března. „Je super, že jsem se v týmu udržel od konce minulého roku a chci se probojovat i do týmu pro kvalifikaci, proto vím, že na sobě musím ještě víc pracovat. V týmu mám taky několik kamarádů, se kterými jsem dřív hrával v Bosně, takže se samozřejmě těším i na ně,“pochvaluje si Aldin Čajič.

ominace do slovenského výběru U19 tradičně zastihla i slovenského brankářePatrika Lukáče, který náš tým posílil minulou zimu z Tatranu Prešov. Brankář naší juniorky odcestuje na zápas proti Malajsii, který se odehraje ve Zlatých Moravcích na Slovensku a následně vyrazí se svými spoluhráči do Itálie na utkání proti Squadře Azzuře. „Na zápas s Itálií se moc těším, protože to je jeden z nejlepších fotbalových národů. Je nádhera, že nastoupíme na jejich půdě a zažijeme tak pravé italské fotbalové prostředí. Hlavně to pro nás taky bude super příprava na další část kvalifikace o ME. V týmu máme skvělou partu, takže jsem také rád, že kluky po dlouhé době uvidím,“ vyhlíží následující sraz slovenský mladík.

lub velice potěšila pozvánka do reprezentačního výběru U21 Albánie pro útočníka Mateuse Shkretu, který se ke svému národním výběru připojí na rakouském soustředění. Po neúspěšné kvalifikaci staví Albánie nový tým U21 a teprve za nedlouho devatenáctiletý Mateus Shkreta tak dostane obrovskou příležitost prodat svůj talent a tréninkovou práci. „Jsem moc šťastný, že dostanu šanci v turnaji, který čeká naši jednadvacítku. Nominace byla obrovským překvapením, protože přeci jen jde o jednadvacítku a mě je stále ještě osmnáct. Hrozně moc to pro mě znamená. Budu se snažit pracovat stejně tvrdě jako v Teplicích a ukázat se trenérům. Už se do Rakouska moc těším,“ zářil štěstím při zjištění nominace Shkreta.

eská republika U19 odcestuje v příštím týdnu na přátelské utkání do Holandska, kde sehraje mezinárodní přátelské utkání proti domácímu Holandsku. V nominaci trenéra Josefa Csaplára nechybí teplický Jan Filip. Přední stoper naší juniorky byl během zimy přeřazen z dorostu rovnou do kádru A-mužstva.

Absence tří hráčů teplické Juniorky trošku komplikuje plány trenérovi Juniorky Martinu Dolinskému, neboť naše Juniorky se v zápasech doma proti Českým Budějovicím a stejně tak za týden na Slovácku bude muset obejít bez výše uvedené trojice.

renér českého týmu do sedmnácti let Aleš Čvančara nezapomněl v nominaci na elitní část kvalifikace o ME U17 na stopera teplické devatenáctky Milana Procházku. Čeští mladíci odcestují do Švýcarska, kde na ně kromě domácího týmu čeká také Izrael a Polsko.

Nominace do reprezentace je odměnou pro každého hráče a ctí nastoupit za svoji zemi. Šest hráčů na šesti různých srazech jsme zatím nikdy neměli, ale samozřejmě rádi budeme řešit případné logistické problémy s jednotlivými odlety a přílety,“ říká sekretář klubu Jan Skýpala.

Stínadla TV