Obrázek článku

Zdeněk Ščasný: Důležité bude dobře odstartovat ligu

Trenér Zdeněk Ščasný nebyl v posledním přípravném zápase s Vltavínem spokojený s prvním poločasem. Nyní už ale vše směřuje ke startu ligové soutěže, který čeká v žlutomodré v sobotu v Hradci Králové.

Jak hodnotíte generálku proti Vltavínu?

"V první půli mi tam chyběl účelný pohyb. Soupeř měl ještě hodně síly, výborně bránil, my jsme si s tím špatně poradili, protože všichni chtěli míč čistě do nohy a šancí bylo minimum. Ve druhé půli přišli hráči, kteří chtěli hrát víc v pohybu, soupeř odpadával a možností přibylo. Mělo to skončit podstatně vyšším rozdílem. To mě mrzí, druhým gólem se mohl zápas uklidnit. I v lize hrajeme vždy jinak, když se nám povede odskočit o dva góly. Ale spíš tam byly taktické věci, které mi vadily víc než to, že jsme vyhráli jen 3:0."


V přípravných duelech se vám často stávalo, že jste nebyl spokojený s výkonem v jednom z poločasů...

"Ty předešlé zápasy byly ale přece jen trošku odlišné. Nehráli jsme třeba poločas s úplně velkým nasazením, to dneska bylo v pořádku. Spíš mi vadily ty taktické chyby, výběr místa. V první půli všichni chtěli hrát takový profesorský fotbal, proto bylo málo šancí."

Utkání se velmi povedlo Egonu Vůchovi, ale do sestavy to přes Nivalda s Litsingim bude mít hodně těžké...

"Pořád pro něj platí, že jeho největší problém je nevyrovnanost výkonů. Ale poslední dobou pracuje výborně, skvěle vypadá i v tréninku a proti Vltavínu zahrál velmi dobře. Souhlasím, že to bude mít těžké přes tyhle kluky. To ale neznamená, že se nemůže objevit i na jiném postu. Hrál i za útokem a byl tam výborný. Proti Vltavínu si odpustil ty svoje cukrbliky, patičky, snažil se hrát účelně. Líbil se mi."

Jak v generálce chyběli Mahmutovič, Litsingi či Kapolongo?

"Je to o rychlosti, technice a schopnosti dát gól. Oni tomu umí dát něco navíc. Snad na Hradec Králové budou všichni tři. Litsingi přiletí z reprezentačního srazu, Mahmutovič bude v pořádku a Kapolongo si musí dořešit víza."

V jaké síle půjdou Teplice do první ligy?

"Já vím, že nemáte rádi ty fráze, že liga prověří ... řeknu to jinak. Měli bychom být silní jako loni, ale kluci, kteří se vracejí po zranění, ať Mahmutovič, či Lüftner, ještě nejsou úplně stoprocentní. Nicméně i s tím vědomím do toho půjdeme. Důležité bude dobře odstartovat ligu, ale velké prognózy zatím dělat nebudu."

Stínadla TV